try except hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

try except hakkında

Mesaj gönderen meron06 »

arkadaşlar iyi çalışmalar .bi proje üzerinde çalışıyorum projedeki tüm kodlarım try except bloğu arasında olmasına rağmen access violation hataları alıyorum.bu hatalardan nasıl kurtulabilirim.
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: try except hakkında

Mesaj gönderen m_ekici »

Create edilmemiş bir nesneye ulaşmaya çalışıyor olabilirmisin?
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

m_ekici kardeş nesne create edilmemiş olsa bile eğer ulaşmaya çalıştığım kod try except bloğu arasındaysa bu hataları almamam gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

acces violation try except bloğundan kurtulabiliyor.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

try-except içinde olmayan bölümlerden geliyor olabilir. Bu arada delphi den F9 yaparak çalışıyorsanız bu mesajlara takılmayın çünkü .exe çalışırken delphinin verdiği hata gelmeyecektir. Delphiden de aynı şekilde hata gelmesin istiyorsanız Tools->Options (veya Debugger Options)->Language Exceptions penceresi altında bulunan Notify on language exceptions (veya Stop on delphi exceptions) işaretini kaldırmanız gerekmektedir. Artık delphiden çalışan programlar hata durumunda program kırılmadan tıpkı .exe dosya çalışıyormuş gibi işleme bölünmeden devam edecektir.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen meron06 »

arkadaşlar exe çalışırken alıyorum bu hataları.delphi tarafında deyil.herşey try except bloğu içinde olduğundan eminim ama yinede exe yi çalıştırınca bu hataları zaaman zaman alıyorum.bide projede çalışan 3 tane thread var .jedinin thread nesnelerini kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

try except için neyi aldın? programın tamamını alamazsın.programını en başından debug edersen nerde hatayı verdiğini bulabilirsin.oncreate eventlerine bak özellikle, burda create olamış birşeye erişmeye yanı create edilmemiş bir şeyi çalıştırmaya çalışılıyor olabilir. Özelliklede thread lere. thread in kendisi değil içinde ne yaptığında önemli.
Try except leri en son koyun, ve hatta her yere bunu yazmayın.
mesela xx.loadfromfile() bu hata döndürebilir, bunu try a almak yerine if fileexist() le dosya varmı kontrol edin. yaptım oldu programcılık değildir kendinizi geliştiremezsiniz.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!