birde olayın su vahim boyutu var sahsen benim yasadıgım
yazılımla alakası olmayan bir firmada pazarlanan urunlere destek mahiyetinde programlar yazıyorum
tabi firma icerisinde de istekler bitmiyor
yok stok tu yok servisleri girebilecegimiz yok teklifler di falan derken
bir yıgın seye bulasıyorsunuz
burada son kullanıcıyı azarlar gibi davranamıyorsunuz
hele bir de tek programcı sizseniz (ki ben oyleyim) millet yaptıgınız isin hangi badirelerden gectigini anlamıyor
adama basit ama cok basit bir sey yapıyorsunuz sizleri goklere cıkarıyor
kendi acınızdan harika bir kod yazıyorsunuz ve anlatıyorsunuz hic onemi olmuyor
insan bu celiskiler yumagı icerisinde bazen istiyahını bazen yolunu sasıırıyor
neyse fazla uzatmayayım herkesin bin turlu derdi vardır
malum ekmek kapısı:)
raporlama aracları [öneri/anket]
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Walla en iyi raporlama tekniği printers sınıfını kullanarak veya winapi ile yazdırmak
ben bunda önce verileri richedit nesnesine düzenli bir şekilde aktararak yazdırma yapmıştım.
mesela
ben bunda önce verileri richedit nesnesine düzenli bir şekilde aktararak yazdırma yapmıştım.
mesela
Kod: Tümünü seç
ad soyad maas
=================================
falan filan 125.000.000
Mehmet Adsız 175.000.000
=================================
toplam= 300.000.000
Bize iyilik yaraşır.
Selamlar...
- QuickReport'un en eski hatta güncellenmemiş halini kullanıyorum...
- Çok farklı tarzlarda raporlar oluşturdum... farklı yazı yönleri, karmaşık gruplamış raporlar, resimli raporlar, (şu an vakit buldukça üzerinde çalıştığım) kullanıcı tanımlı rapor oluşturma motoru vs.
- Yani bugüne kadar tahmin edebildiğim/edebileceğiniz tüm alternatifleri denedim diyebilirim... "İçinden çıkılamaz" ve/veya "çözümlenemez hata" adına hiçbirşeyle karşılaşmadım...
- Çok iddialı oldu yaa...
- QuickReport'un en eski hatta güncellenmemiş halini kullanıyorum...

- Çok farklı tarzlarda raporlar oluşturdum... farklı yazı yönleri, karmaşık gruplamış raporlar, resimli raporlar, (şu an vakit buldukça üzerinde çalıştığım) kullanıcı tanımlı rapor oluşturma motoru vs.
- Yani bugüne kadar tahmin edebildiğim/edebileceğiniz tüm alternatifleri denedim diyebilirim... "İçinden çıkılamaz" ve/veya "çözümlenemez hata" adına hiçbirşeyle karşılaşmadım...
- Çok iddialı oldu yaa...

Bir de eğitim verdiğiniz vatandaş bilgisayar bile kullanmayı bilmiyorsa vay halinize.
Ben birgün müşterimin birine mouse'nin nasıl tutulacağını öğretmekten başladım. Mouse'nin kablosundan tutuyordu kadın.
Sinirimden bir ara kafayı sıyıracaktım. Nereden bulurlar böyle müşterileri falan diye düşündüğüm oluyor.
Bir gün de, telefondan destek veriyorum müşteriye (Personel programı), kullanıcı personelin detay bilgilerini göremiyormuş. Dedim ki Personeli çağırın(Personel menüsünden bulun demek istedim.). Bir dakka dedi. Kadın gitti. telefonda bir sessizlik . Allah Allah nereye kayboldu şimdi bu kadın derkeeen Abla gitmiş, üretimden bilgilerini göremediği personeli çağırmış. Evet diyor çağırdım personeli yanımda
Ne yaparsın şimdi. Halen aklıma geldikçe gülüyorum.
Rapor konusuna gelince ben quickreport kullanıyorum. Şimdiye kadar başka birşey kullanma fırsatım olmadı. Memnunun (belkide çok komplike rapor almadığımdan olabilir.)
İyi Günler...
Ben birgün müşterimin birine mouse'nin nasıl tutulacağını öğretmekten başladım. Mouse'nin kablosundan tutuyordu kadın.

Sinirimden bir ara kafayı sıyıracaktım. Nereden bulurlar böyle müşterileri falan diye düşündüğüm oluyor.
Bir gün de, telefondan destek veriyorum müşteriye (Personel programı), kullanıcı personelin detay bilgilerini göremiyormuş. Dedim ki Personeli çağırın(Personel menüsünden bulun demek istedim.). Bir dakka dedi. Kadın gitti. telefonda bir sessizlik . Allah Allah nereye kayboldu şimdi bu kadın derkeeen Abla gitmiş, üretimden bilgilerini göremediği personeli çağırmış. Evet diyor çağırdım personeli yanımda

Rapor konusuna gelince ben quickreport kullanıyorum. Şimdiye kadar başka birşey kullanma fırsatım olmadı. Memnunun (belkide çok komplike rapor almadığımdan olabilir.)
İyi Günler...