Otomatik Artım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
fiko19
Üye

Otomatik Artım

Mesaj gönderen fiko19 »

1-Caride hesap kodlarım var ve her kayıt yaptığımda hesap kodlarının otomatik olarak 1 artmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim

2- bir formun üst yani caption kısmını tamamen kaldırarak formun hareket ettirilmesini önlemek istiyorum bunuda nasıl yapabilirim

şimdiden teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: Otomatik Artım

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
iki sorunuzuda biraz araştırarak yapabilirsiniz.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
seho
Üye

Mesaj gönderen seho »

s.a

1. Hangi veri tabanını kullanıyorsunuz?
Firebird için : Bir tane generator oluşturun. İsimini GEN_CARIKOD verin yada istediğiniz bir isim. Dada sonra sql insert cümlenizde carikod değerine GEN_ID(GEN_CARIKOD,1) veriniz.

Kod: Tümünü seç

insert into carikart (carikod,ad,soyad) values (GEN_ID(GEN_CARIKOD,1),'ad','soyad')

2. Formun BorderStyle özelliğini "bsNone" yapın border kalkacaktır bu sayade formu ekrana getirdiğinizde border olamayacağı için taşınmaz.
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

otomotik artmasını istediğin alanı database desktopta tanıtırken tipini autoincrement yapabilirsin. böylece her yeni kayıtta kendi otomatik artar ve benzersiz kayıt olur.
eğer kendin kod ile yapmak istiyorsan şöyle yapabilirsin
artankod adında bir db dosyası yarat ve içine sayi isminde bir alan oluştur ve tipi integer olsun kodu şu şekilde arttırabilirsin

DATA.ARTANKOD.Edit;
DATA.ARTANKODKODU.AsInteger:=DATA.ARTANKODKODU.AsInteger+1;
DATA.ARTANKOD.Refresh;

2 inci sorun için ise form1 in özelliklerinde
Borderİcons diye bir seçenek var bunun altındaki dallarda bMinimize gibi seçenekler var bunların hepsini false yap( caption kısmı yok olur)
Soldaki özelliklerden BorderStyle özelliğini bsNone yap. formu taşımasını engellemiş olursun
fiko19
Üye

Mesaj gönderen fiko19 »

Teşekkür ederim sorun çözülmüştür