iyi çalışmalar arkadaşlar.şöyle bi program yapmak istiyorum.tasarlamış olduğum fatura çıktısını raporda göründüğü gibi txt dosyaya kaydetmek istiyorum.
yaptığım işlemleri sıralayayım.:fastreportta dotmatrix bi rapor tasarladım tfrxtxtexportla bu çıktıyı export ettiğim zaman çıktıdaki gibi export etmiyor.sütunlardaki yazıların uzaunluğuna göre kaymalar oluyor.rapor çıktısında herhangi bi çizgi çerçeve yok sadece text bilgiler ekranda belli koordinatlara göre ayarlanmış.sadece çıktıda görüdüğü gibi txt dosyaya atmak istiyorum .fakat tüm denemelerimde başarılı olamadım.
bu rapor çıktısını txt olarak nasıl kaydedebilirim .(not:fastreporttaki sığdır sağa yasla sola yasla gibi fonk.hepsini denedim ama bi türlü olmadı).bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.fastreport olması şart deyil herhangi bir raporlama aracında oluyorsa onunlada yapabilirim.
rapor çıktısını txt olarak kaydetme.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: rapor çıktısını txt olarak kaydetme.
s.a.
kullandığın fonta göre karakterlerin genişlikleri farklı olabiliyor.
kolay gelsin.
txt dosyasına bakarken kullandığın editörün fontunu courier yap birde öyle bak.sütunlardaki yazıların uzaunluğuna göre kaymalar oluyor
kullandığın fonta göre karakterlerin genişlikleri farklı olabiliyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Re: rapor çıktısını txt olarak kaydetme.
aslangeri kardeş fontlarla ilgili tüm oynamaları yaptımama değişen bişey yok malesef.