Jedi kullanınca prg. başka makinalarda çalışmıyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
varyemez
Üye
İletişim:

Jedi kullanınca prg. başka makinalarda çalışmıyor

Mesaj gönderen varyemez »

Normal çalışan programa sonradan bazı Jedi componentleri ekledim. ( JvDataSource1, JvCsvDataSet1 , JvDBLookupEdit1 gibi) Program yazdığım makinada normal çalıştığı halde başka makinalarda çalışmıyor. Daha önce de benzer bir durum olmuuştu , midas.dll i eklemiştim bir arkadaşın önerisiyle ve sorun kalmamıştı.. Şimdi Jedi komponentleriyle ilgili bir kütüphane mi eksik acaba diyorum....
Exception EOleException in module itsverify.exe at 001443F5.
XML Parse error :
Reason The Syrtem cannot locate the resource specified.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

Re: Jedi kullanınca prg. başka makinalarda çalışmıyor

Mesaj gönderen hi_selamlar »

s.a.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ; açık kaynak olayını her zaman desteklemiş ve savunmuşumdur.
bu konuda lütfen kimse beni yanlış anlamasın. ama açık kaynak koda çok dikkat etmek lazım.
hiç bir zaman 4x4 lük test ve kontrol edilmiyor.

Yaşadığım bir olayı paylaşmak isterim;
Bir ürün geliştirdik. Windows xp, vista , win7 de hiç sorun çıkarmadı.
bir çok kişi kullanıyor du. (şuan kullanılmaya devam ediliyor.)

Neyse, bu program bir kaç müşterimizde sorun çıkardı. program her sistemde çalışıyor ama bazı müşterilerimizde
sorun çıkarıyor çalışmıyordu. Yapmadığımız, araştırmadığımız ve hatta bu forumdan bile destek istedik.
Çözüm yok yok yok.. :oops: Yapmadığımız bir şey kalmadı.

Nasıl olduysa bir delphi ye kurduğumuz 3. parti bir yazılım ile hatayı bulduk ve hemen kontrol etmeye başladık.
veeeee tatammm... hata jedi dan kaynaklanıyormuş. Jedi ın bir comp. hata varmış. Bu comp. bütün projeden yani jedi comp.
bütün projeden çıkardık ve en sonunda program sorunsuz çalışmaya başladı.

Bu başamıza gelen çok dramatikıl :D bir olaydı. Ama çok şükür çözdük ve yola devam ettik.

Sizinle paylaşmak istedim.

Saygılar..
Herkes cahildir, bazi konularda.
varyemez
Üye
İletişim:

Ben de 50 60 kadar kayıtlık birşey için veritabanı kullanmaktansa (firebird yapmıştım) CSV dosya ile basitleştirmek istemiştim olayı. bir de jvDBlokupedit kullanayım dedim. dbgrid leri de renklendirilebildiği için tercih ettim.. Eskiye dönecez ister istemmez anlaşılan..
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
@varyemez; muhtemelen program sistem kaynaklarıdan biryere erişmeye çalışıyor. ya yüklü olmayan birşeyler var yada yetki kısıtlaması.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
varyemez
Üye
İletişim:

Peki yeri gelmişken sorayım. hep öğrenmek istemişimdir detaylı, ama olmadı.
Delphi 2007 de Project -> options kısmındaki ayarları bilinçli olarak nasıl düzenleyebilitriz?
Mesela packages da Build with runtime packages kutucğunu işaretlediğimizde exe nin boyu çok küçülüyor. 2.2 MB dan 190K ya düştü. Bunları ayrıntılı anlatan bir makale olsa okurduk..