Delphi 7 Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
fiko19
Üye

Delphi 7 Sorunu

Mesaj gönderen fiko19 »

Arkadaslar size bir sorum olacak bu sorunun cevabı ile bir çok kişi rahat bir nefes alacaktır sanıyorum

Delphide yaptığımız bir programı bitirdikten sonra delphi kurulu olmayan başka bir bilgisayara taşıdığımızda program açılmıyor hata mesajı veriyor bunu nasıl engelleriz yağtığımız programın tüm bilgisayarlarda açılmasını nasıl sağlarız

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
qamyoncu
Üye

Re: Delphi 7 Sorunu

Mesaj gönderen qamyoncu »

Hata mesajını bilmek soruyu cevaplamak isteyenlerin de bir çoğuna rahat nefes aldıracaktır :)

InstallShield programı sayesinde, ki bu program Delphi 7 içerisinde mevcut, kurulum hazırlayarak daha düzgün bir çalışma ortamı hazırlamış olursunuz kendinize. Bilakis veritabanı kullanıyorsanız buna benzer programlar olmadan istediğiniz gibi kendi programınızı çalıştıramayacaksınız .
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

muhtemelen runtime paketleriyle build edildiği için sıkıntı yaşıyorsunuz, ya kullandığınız (bize söylemediğiniz çok özel hata mesajında belirtilen :) ) bpl leri de programla birlikte taşıyın ya da project-> options da "build with runtime packages" işaretini kaldırarak yeniden build edin ve diğer makinaya öyle taşıyın
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
fiko19
Üye

Mesaj gönderen fiko19 »

okadar özel değil canım o an aklımda değildi hata mesajı o yüzden yazmadım şimdi alta resmini koyuyorum :)

Resim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Yıllar önce BDE yi bırakarak böyle bir hatayla muhatap olmamanın keyfi bir yana asıl keyif, projenin ilerleyen zamanlarda çıkaracağı hatalar veya karşılaşılan kısıtlardan sıyrılmış olmaktır. Tavsiyem tez zamanda paradox'u bırakıp SQL tabanlı bir veritabanını kullanmanızdır. Aradaki fark, yaya giden birisi ile araba ile yolculuk yapan kadar uçurum barındırmaktadır. Üstelik benzetmedeki gibi üstüne bir yığın fazladan efor sarf edersiniz ama nafile, arabayla giden kadar yol almanız imkansızdır.

Sorununuza gelince, çözümünüz BDE sürücülerinin diğer sisteme de kurulu olması gerekmektedir. Ayrıca çok kişinin bu meseleyi çözerek rahat nefes alacağını pek sanmıyorum, zira 1998 de geliştirilmesi durdurulmuş olan bir projeye bu saatten sonra Adres Etiket gibi basit projeler dışında kimsenin pek itibar edeceğini sanmıyorum. Hatta öyle basit projeler ADO ile Access'e JET bağlantısı yapılarak hazırlandığında proje kopyala yapıştır işlemiyle bile kurulum gerektirmeden çalışabilmektedir.

İp Ucu...: Hata ve mesaj pencerelerinde Ctrl+C yapıldığı zaman pencerede yazanlar hafızaya alınır ve not defteri gibi bir editörde Ctrl+V ile yapıştırılabilmektedir. Böylelikle resim çekmek zahmetinden kurtulunabilinir.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen fiko19 »

Slm

bende normalde MsSQL ile çalışıyorum dediğiniz gibi sorun çıkmıyor fakat ufak bir iş aldım ve MsSQL kullanmaya hiç gerek olmayan bir durum söz konusu o yuzden BDE ile çalışmak daha cazip geldi ufak birşey için karşı tarafa birde sql server kurmanın anlamı yok o yüzden bu sorunu çözmem gerekiyor:)
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

sorunun çözümünü @sabanakman hocam vermiş, ayrıca projede dönülmeyecek bir noktada değilseniz (ki küçük bir proje dediğinize göre dönüşüm çok da zor olmasa gerek) en azından access e geçmenizi öneririm...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
fiko19
Üye

Mesaj gönderen fiko19 »

Teşekkür ederim dostlarım yardımlarınız için inanın çok işime yaradı proje ufak dönülmeyecek noktada değilim ama sorunu çözdüm şimdi accessle bir daha VT kurmam biraz sıkıntılı olur

teşekkür ediyorum