mouse formdaki şekli takip etsin

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

mouse formdaki şekli takip etsin

Mesaj gönderen Lord_Ares »

merhaba arkadaşlar, ana formumda dairesel şekiller var,şekiller sağa ,sola aşağı yukarı hareket ediyor. Şekillerden hangisini seçersem mouse o şekli takip etsin istiyorum bunu nasıl yaparım yardımcı olurmusunuz.
qamyoncu
Üye

Re: mouse formdaki şekli takip etsin

Mesaj gönderen qamyoncu »

Şekiller nasıl sağa sola hareket ediyorsa, fare ile seçtikten sonra bu hareketlere göre farenin kordinatlarını değiştirebilirsiniz.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Lord_Ares
Üye

randomize bir değer ile şekiller hareket ediyor, bu nedenle hangi yöne gideceklerini bilemiyorum. asıl amacım şu, hangi yöne gideceğini bilmedim bir şekil var bunu takip ettirmek .
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

şekillerin hareketi nasıl sağlanıyor, sonuçta random olarak değerler de elde edilse, bu değerler şekillerin top ve left değerine atama yapılarak konumlandırılmıyor mu? atamayı yaptığınız yerde SetCursorPos ile imleci de konumlandırabilirsiniz
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Lord_Ares
Üye

sizin dedinizi anladım, fakat yok o ozellikleri kullanmıyor, bunu hari bir ortam gibi düşünün, harici bir form uzerindeki dairesel ve hareketli şekiller olarak. yani cursorü resmin left veya right na eşitleme şansım yok.
yinede fikrin için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

Lord_Ares yazdı:sizin dedinizi anladım, fakat yok o ozellikleri kullanmıyor, bunu hari bir ortam gibi düşünün, harici bir form uzerindeki dairesel ve hareketli şekiller olarak. yani cursorü resmin left veya right na eşitleme şansım yok.
yinede fikrin için teşekkürler.
ilginç, neden eşitleyemeyeceğinizi anlamadım. şekillerin hareket ettiği program üzerinde çalışıyorsunuz değil mi, yoksa bu hareket eden şekiller başka bir exe de mi?

belki şöyle birşey de yapılabilir, bu şekiller ya TShape dir yada TImage e yüklenmiş resimlerdir. findwindow gibi fonksiyonlarla nesneye erişip kordinatlarını elde edebilirsiniz belki. findwindowun kullanımıyla ilgili forumda bir çok konu vardı.
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

belki çizimlerin nasıl oluştuğunu belirtseniz daha fazla yardım alabilirsiniz.
örneğin programınızdan başka bir program üzerindeki çizimlere mi erişmeye çalışıyorsunuz
yoksa kendi programınızda shape ya da image nesnesi dışında bir çimzim kmi kullanıyorsunuz.
kendi programnızdaki çizimlerie erişmekii stiyorsanız bu çizimleri yapan kod nasıl vesaire vesaire.
Lord_Ares
Üye

harici ortamda flash playerda gösterilen görüntü içerisinde bildiğimiz daire şekli var.
bende bu daireleri mouse ile takip etmeye çalışıyorum. Mouse nasıl takip ettiğini anlamak için kendi formumun canvasına daireler çizdirerek bunlar hareket ettiriyorum. şekiller hareket ederkende ikinci oluşturduğum exe de bunları takip etmesi için kullanıyorum
qamyoncu
Üye

Mesaj gönderen qamyoncu »

pixel renklerine bakarak istediğinize ulaşabilirsiniz sanırım. Eğer renk belli ise pixellerdeki renkleri kontrol edip, şeklin yarıçapını ve left top özelliklerini elde edebilirsiniz.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'