Arkadaşlar öncelikler herkese kolay gelsin;
Yaptığım çalışmada veritabanı olarak MSSQL server kullanıyorum tasarladığım formlardan birinde stored procedure kullanmak istiyorum hem öğrenmek adına hemde işlevsellik adına. Yapmak istediğim DESTEK_ICMALI adında bir tablom var ve bu tabloda OCAK, SUBAT, MART die alanım var bu alanların toplamını da bu işlem ile aynı tabloda yer alan TOPLAM alanına yazmak istiyorum...
Örnek olarak yapmak istediğim olay şu :
OCAK-----SUBAT---MART----TOPLAM
10 --------25------- 80-------115
yazmak istiyorum ama bunu bu procedure yöntemi ile nasıl yapabilirim ve bunu delpjhi'den nasıl kullanabilirim... Bu konuda bildiğiniz link yada örnek varsa payalaşabilirseniz çok memnun olurum..
Herkese çalışmalarında başarılar dilerim. Kolay gelsin arkadaşlar...
SQL Serverda Stored Procedure oluşturma ve delphide kullanma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
SQL Serverda Stored Procedure oluşturma ve delphide kullanma
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Re: SQL Serverda Stored Procedure oluşturma ve delphide kull
İstediğiniz husus Toplam sahasının calculated bir field olarak ayarlanması ile rahatlıkla yapılabilir. SQL Server tarafında tablonuzu açıp Toplam sahası için OCAK+SUBAT+MART+ ... gibi bir yazım tarzı kullanabilirsiniz. İlla da stored procedure kullanmak istiyorum derseniz; o halde
Create Procedure sp_Destek_Icmal_Update
@ID INT
AS
Update Destek_Icmal
Set Toplam = Ocak + Subat + Mart + ....
Where ID = @ID
biçiminde bir stored procedure'de kullanabilirsiniz. Yada trigger'da kullanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi pek çok alternatifiniz var.
Create Procedure sp_Destek_Icmal_Update
@ID INT
AS
Update Destek_Icmal
Set Toplam = Ocak + Subat + Mart + ....
Where ID = @ID
biçiminde bir stored procedure'de kullanabilirsiniz. Yada trigger'da kullanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi pek çok alternatifiniz var.
bunun icin prosedür olusturmana gerek yok. computed source ile yapabilirsin.
kıdemsiz üye
Veritabanında böyle bir alanda açmaya gerek yok en iyisi View kullanılabilir.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..