Ufak bir program yaptım. Test ediyorum sorun görünmüyor.
Makineyi çalışır vaziyette bırakıp gidiyorum. Sabah baktığımda 170 MB gibi ram kullanımı görünüyor. Sanırım ram kullanımı giderek artmış ve bu toplam değere ulaşmış. Program içerisinde bir kaç adet memorystream var. Bunlar üzerinde çeşitli işlemler yapılıyor ve sonra siliniyor. Yani görünürde RAM kullanımının artması için bir sebep yok gibi.
Diğer taraftan acaba makine boşta kaldığı için başka bir sebepten dolayı RAM kullanımı artmış olabilir mi? Çünkü normal çalışırken sorunu göremiyorum. Sorunun kısayoldan tespiti için ne önerirsiniz?
RAM kullanımı zamanla artıyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: RAM kullanımı zamanla artıyor
senin programı hiçbir şekilde çalıştırmadan bilgisayarı boşta bıraktığında da aynı şeyi yapıyor mu? yapmıyorsa problem senin programda dır?
Re: RAM kullanımı zamanla artıyor
Evet sorun kesin programda, Güç yönetiminden bilgisayarı daima full çalışacak şekilde ayarladım. Fakat 5-10 saat sonra ne oluyor da program şişiyor anlamadım. Belki aslında sürekli ram kullanımı artıyor ve ben sonra baktığım için bunu görüyorum.
Daha yüksek öncelik seviyesine sahip bir program bilgisayarı meşgul ederse benim programın işleri aksıyor. onu da fark ettim. Galiba bu windowsun kendi mekanizmasıyla ilgili doğal bir durum.
Daha yüksek öncelik seviyesine sahip bir program bilgisayarı meşgul ederse benim programın işleri aksıyor. onu da fark ettim. Galiba bu windowsun kendi mekanizmasıyla ilgili doğal bir durum.