arkadaşlar bir splash formu var ve bu splash formun gösterilmesinin ve veritabanı bağlantısının sağlanmasının ardından main form geliyor.
main formu uygulamanın create edilmesi esnasında değilde splash formda işim bittikten sonra create edip show ediyorum.
main formu show ettikden sonra görev çubuğunda uygulamamın ikonu görünmüyor kayboluyor.ama splash formu açıkken uygulamanın ikonu görünüyor.
bu konuda neler yapabiliriz nasıl çözebiliriz. değerli fikirleriniz benim için çok önemli.
herkese iyi çalışmalar diliyorum.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Nedenini bilmiyorum fakat çözüm getirmek için formda işiniz bittikten sonra değil de önceden Create edip deneseniz? Çalışıyorsa SplashForm mantığını bu şekilde de kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
sevgili qamyoncu kardeşim;
ilgin ve değerli cevabın için teşekkür ederim.
bahsettiğin yöntemi denedim ama sonuç yine olumsuz.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Ana formunuzun gizlenmesi veya toolwindows olarak gösterilmesi durumunda gözükmeye bilir. Bunları kontrol ederseniz belki bir sonuç elde edersiniz.
Splash form ana form olarak algılanıyorsa onun gizlenmesi . sorun yaratabilir.
Ana formu splash dan önce oluşturun(create) ama splash ekranı kapandıktan sonra gösterin(show)
arkadaşlar sorun çözüldü.
ancak sizden uyguladığınız splash form mantığını öğrenmek istiyorum. çünkü benim çözüme ulaştırdığım yöntem biraz dolambaçlı bir şekilde oldu.ki o yöntemde şöyle.
önce yaşadığım sorunun neden kaynaklandığını anlatayım.
ben program açılırken önce datamodülü sonra splash formu create ediyordum dolayısıyla ana form splash form gibi görünüyordu ve splasde içim bitip bunu hide veya free etmeye çalıştığımda uygulamamın ikonu görev çubuğundan kayboluyordu.
ulaştıdığım çözüm yöntemi ise şöyle önce mainformu create ettim main formun oncreate olayında splash formu create edip show ettim ve main formu hide ettim
ve dolayısıyla ekrana önce splash form geldi. splash formda işim bittikten sonra main form zaten create edilmiş bir durumda olduğu için sadece show edip splash i hide ediyorum ve uygulamamın ikonu görev çubuğundan kaybolmuyor.dolayısıyla sorun çözülmüş oluyor ama biraz dolambaçlı bir yöntemle çözülmüş oluyor.
değerli forum ailem sizler splash formu nasıl uyguluyorsunuz basit ve kolay bir splash form mantığı varsa öğrenmek isterim.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları