Merhaba ben bir fiyatın 10 yada istediğim kadar bölünmesini istiyorum yani 80.000.000 TL lik bir fiyatın edite 10 değim zaman 10.000.000 TL lik taksitleri gridte görmek istiyorum. Ben söyle bir kod buldum ama çalımtıramadım
query1.FieldByName('TAKSITFIYAT').Asinteger := query1.FieldByName('TOPTUTAR').Asinteger / query1.FieldByName('TAKSITSAY').Asinteger;
bunu TAKSITSAY fieldnin onchange yazıyorum ama aşağıdaki hataları alıyorum
[Error] Unit1.pas(34): Incompatible types: 'Integer' and 'Extended'
[Fatal Error] Project1.dpr(5): Could not compile used unit 'Unit1.pas'
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar[/quote]
lütfen biraz daha hassasiyet. Sizin için bu sefer ben düzelttim.
- Lütfen Mesajın ve başlığın tümünü büyük harflerle yazmayın. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini unutmayın.
Öncelikle Başlıkta büyük harf kullandığım için kusura bakmayın. gkimitri abi senin dediğin gibi yaptım hata yok ama gridde benim istediğim bölme işlemini yapmıyor. Nailenin değinide yaptım ama alanları böldürüp sonunda WHERE kullanmış onuda pek anlayamadım.
Ordaki WHERE kısıtın oluyor yani tablodaki o iki alanı bölerken hangi satırı almak istiyorsan onu seçmek için kullanmak için ama tablonda herhangi bir anahtar yok sanırım neye göre tutuyorsun merak ettim. Where i kullanmak zorunda değilsin.
naile tamam da TOPTUTAR/TAKSITSAY FROM taksit WHERE TAKSITUCRET şimdi bu mantığa göre toplam tutarı taksitsayısına bölüp TaksitÜcrete yazması gerekmiyor mu sonuçta ben Bu taksitlendirdiği böldüğü alanları bir yere yazdırmam gerekmiyor mu?
query1.FieldByName('TAKSITFIYAT').Asinteger := query1.FieldByName('TOPTUTAR').Asinteger / query1.FieldByName('TAKSITSAY').Asinteger;
bunu TAKSITSAY fieldnin onchange yazıyorum ama aşağıdaki hataları alıyorum
[Error] Unit1.pas(34): Incompatible types: 'Integer' and 'Extended'
[Fatal Error] Project1.dpr(5): Could not compile used unit 'Unit1.pas'
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar[/quote]
Soruya her nekadar bazı cevaplar ve öneriler getirilmişse de baştaki hata query1.FieldByName('TAKSITFIYAT').AsInteger := ...
Integer (tamsayı) alanına atamak istediğin sonucun tam sayı olmaması. Bunun yerine query1.FieldByName('TAKSITFIYAT').AsFloat := ...
demelisin.
ben bu kodları bit tane buton koyuyorum ve giride bilgi girdikten sonra butona tılayınca read only hatası veriyor kodlar aşağıdaki gibi ayrıca elinde böyle bir örnek varsa sinancaylak@hotmail.com adresine gönderirse sevinirim
sinancaylak yazdı:ben bu kodları bit tane buton koyuyorum ve giride bilgi girdikten sonra butona tılayınca read only hatası veriyor kodlar aşağıdaki gibi ayrıca elinde böyle bir örnek varsa sinancaylak@hotmail.com adresine gönderirse sevinirim
Umarım anlayabilmişimdir.. Anlayabildiğim kadarı ile bir cevap yazacağım.
Şimdi formuna iki tane edit koy, bunlar toplam tutarı ve taksit sayısını gireceğin iki değer. Bir de grid koy ve buna bağlı bir table nesnesi ve datasource koy. table a sağ tıklayıp fieldları ekle. Butonun onclickine ise şöyle yaz:
sinancaylak yazdı:ben bu kodları bit tane buton koyuyorum ve giride bilgi girdikten sonra butona tılayınca read only hatası veriyor kodlar aşağıdaki gibi ayrıca elinde böyle bir örnek varsa sinancaylak@hotmail.com adresine gönderirse sevinirim
naile dediklerini harfi harfine yaptım bu sefer table1 not insert mode hatası veriyor yapmam gereken başka bir şey var mı hüseyin abi kusura bakma ( / ) div işareti demekle ne dediğini tam olarak anlayamadım.