Metni Ekrana tasi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Laz61
Üye

Metni Ekrana tasi

Mesaj gönderen Laz61 »

Uzun bir aradan sonra Merhabalar

Bir kitap okuma programiyla ugrasiyorum. Okunan en son sayfayi metni, program kapatildiktan sonra, program tekrar acildiginda otomatik olarak tekrar ekrana cagrilmasini istiyorum. Yani acilan en son sayfanin, program yeniden calistirildiginda otomatik görüntülenmesini istiyorum. Bir fikir verirseniz sevinirim.

Tesekkürler
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.
Laz61
Üye

Re: Metni Ekrana tasi

Mesaj gönderen Laz61 »

Selamlar

Müskülüme söyle bir cözüm buldum. Ekranda iki tane memo kullandim. Ekrana her cagirdigim metni (birinci memo) ikinci memoya aktariyorum. Programi kapatirken ikinci memoya aktardigim metni, ikinci memoya kaydediyorum. Daha sonra Programi tekrar calistirdigimda, ikici memodaki metni otomatik olarak ekrana cagiriyorum. Mantikli bir cözüm degil ama simdilik isimi görüyor.

Hosca kalin
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

kitabi sayfa sayfa veri tabanindan mi okuyor? eger evet ise, veritabanina bir isaret koyarsin. bir daha program acildiginda, isaret varmi kontrol eder, var ise eger isaretledigin veriyi cagirir. eger kitabi komple blobfield dan cekiyorsan, okunan sayfaya kadar olan bölümü bir stream'e yükle. stream boyunu yine veritabaninda tut. bidaha program acildiginda, gelen blob veriyi stream.size den itibaren okutursun.
soru biraz üstü kapali olmus, cevap uyumsuz olabilir...
kıdemsiz üye
Laz61
Üye

Mesaj gönderen Laz61 »

Selamlar
ikra ilgin icin tsk. ederim. Kitabi veri tabanindan okumuyor. Mantiklida olmasa sorunu cözdüm. Aktif sayfayi programi kapatirken kaydediyorum. Daha sonra programi yeniden calistirirken aciyorum.

tsk ederim