TShellListView Sağ Click !
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
TShellListView Sağ Click !
S.a Merhaba arkadaşlar, şimdiden teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.
Çözemediğim bir husus var ve araştırmalarda sonuç'a varamadım. TShellListView kontrolünde Root'u belirttikten sonra açılan dizinin içindeki klasör program yada lnk'leri gösteriyor bir problem yok velakin boşlukta sağ click çalışmıyor güzel. Ama simgelere yani klasör, dosya yada lnk'lere sağ click çalışıyor. Ben bu sağ click olayını temelli kaldırmak istiyorum. Hiç bir şekilde sağ click yapıp popups menü açılmasın istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim.
Çözemediğim bir husus var ve araştırmalarda sonuç'a varamadım. TShellListView kontrolünde Root'u belirttikten sonra açılan dizinin içindeki klasör program yada lnk'leri gösteriyor bir problem yok velakin boşlukta sağ click çalışmıyor güzel. Ama simgelere yani klasör, dosya yada lnk'lere sağ click çalışıyor. Ben bu sağ click olayını temelli kaldırmak istiyorum. Hiç bir şekilde sağ click yapıp popups menü açılmasın istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Re: TShellListView Sağ Click !
En azından bir yönlendirme için fikir söyleyeydiniz.
s.a.
kendi hazırladığın bir popup menuyu koy sağ tuşa.
birde object inspectoru bir kontrol et orda popup mnuyu gösterme diye bir seçenek olabilir.
kolay gelsin.
kendi hazırladığın bir popup menuyu koy sağ tuşa.
birde object inspectoru bir kontrol et orda popup mnuyu gösterme diye bir seçenek olabilir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Cevap için teşekkürler.
Koyduğum popup menü boş alana işliyor item üstüne gelince normal windows menüleri çıkıyor. Menü kapatma gibi bir seçenekte bulamadım.
Koyduğum popup menü boş alana işliyor item üstüne gelince normal windows menüleri çıkıyor. Menü kapatma gibi bir seçenekte bulamadım.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Akşam vakti can sıkıntısı işte, açtım delphiyi ve boş bir proje oluşturup ShellListView nesnesini forma ekledim. Bileşenin ötesini berisini kurcalarken AutoContextMenus özelliğini False yapınca bu isteğin gerçekleştiğini gördüm (toplamda 1 dakika bile sürmedi)

Şaban Şahin AKMAN
@sabanakman :
Teşekkürler ilgi alakan ve zaman ayrıdığın için. Velakin öyle bir seçenek bende mevcut değil. Delphi7 kullanıyorum TShellListView'de çalışıyorum. :s anlayamadım olayı bu yüzden.
Teşekkürler ilgi alakan ve zaman ayrıdığın için. Velakin öyle bir seçenek bende mevcut değil. Delphi7 kullanıyorum TShellListView'de çalışıyorum. :s anlayamadım olayı bu yüzden.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Ben de denememi Delphi 7 (Enterprise) de TShellListView üzerinde yapmıştım zaten
...

Şaban Şahin AKMAN
yani kisacasi, senin delphi o nun delphisini döver abicim : )))
kıdemsiz üye
Properties kodların barındığı kısma nasıl ulaşabilirim.
Manuel olarak yazdığım zamanda olmuyor Ctrl+Space'dede çıkmıyor.
Manuel olarak yazdığım zamanda olmuyor Ctrl+Space'dede çıkmıyor.