İki Resim Arasındaki Farkı bulmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Almin_Meteberk
Üye

İki Resim Arasındaki Farkı bulmak

Mesaj gönderen Almin_Meteberk »

Merhabalar daha önceden sürekli ile haşır neşir olmaktaydım fakat şu 1 yıldır internet ve bilgisayarım olmayınca herşeyi unuttum neredeyse. Daha önceden kayıtlı bir kullanıcı adım vardı fakat unuttum :(

Benim yapmak istediğim şey şu webcam ile 2 resim çekeceğim ve bu resmi çektiğimde iki resim arasındaki farklılık oranlarını denetleyerek bu 2 resim aynı, farklı, az yada çok fark var gibi mesja verdirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
Omers
Üye

Re: İki Resim Arasındaki Farkı bulmak

Mesaj gönderen Omers »

Güzel, ama zor bir konu. :wink:

Bunun için "image processing" hakkında belli bir alt yapınız olmalı. Bilgisayar resimleri bizim gibi algılayamadığı için, herşey hesaplamalarla yapılıyor. Eğer algoritmayı kendiniz yazıcaksanız matematik bilginizin ortalamanın üstünde olması gerek, özellikle limit ve matris konusu. :) yok ben başkalarınınkini kendi programıma uyarlayıp kullanıcam derseniz, o ayrı.. :lol:

bunun için yapılmış hazır .dll dosyaları var. tabi ücretleri çok yüksek. :roll:

İki resmi kıyaslamakta, belli başlı teknikler var, bunlardan birisi de, resimlerin histogramlarını ele alıp, bunlar üzerinden benzerlik oranını bulabilirsiniz.

(şuanda acil çıkmam lazım, programınız ile biraz daha detay verirseniz, daha iyi yardımcı olabiliriz. :) )
MY Yolcusu...
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: İki Resim Arasındaki Farkı bulmak

Mesaj gönderen unicorn64 »

visiolab yada tscap component setinde vardı galiba bu özellik
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim