Arkadaşlar alt alta listboxta olan bütün kelimelerin memodaki text içerisinde aranmasını nasıl sağlayabilirim acaba?
iyi çalışmalar.
Listbox taki kelimeleri Memo da aramak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Listbox taki kelimeleri Memo da aramak
Merhaba
Listboxtki aratmak istedigin kelimeyi memonun Edit kutusuna atarsin ve arattirirsin. Eger seni yanlis anlamamissam.
Tsk
Listboxtki aratmak istedigin kelimeyi memonun Edit kutusuna atarsin ve arattirirsin. Eger seni yanlis anlamamissam.
Tsk
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.
Maalesef aynı anda bir çok keimeyi aratcak belki 100 belki 10000 gibi memonu içinde bulduklaına göre işlem yapacak ama yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim iyi çalışmalar..
Merhaba
Bilgilerim beni yanilmiyor ise ayni anda bu kadar kelimeyi aratmak mümkün degil, aranip bulunanlari bir degiskene alarak bir döngü icerisinde bunu yapmak mümkün olur. Konuyu biraz daha detaylandirirsan belki bir seyler söylenebilir
Tsk
Bilgilerim beni yanilmiyor ise ayni anda bu kadar kelimeyi aratmak mümkün degil, aranip bulunanlari bir degiskene alarak bir döngü icerisinde bunu yapmak mümkün olur. Konuyu biraz daha detaylandirirsan belki bir seyler söylenebilir
Tsk
Sizi yanıltmak istemezdim ama bu mümkün
Küçük bir mantıkla işi çözdüm aslında çok basitmiş aşağı da kodu veriyorum takılan kardeşlerim faydalansınlar;

Kod: Tümünü seç
var
i,n:integer;
begin
for i:=0 to (listbox1.items.count-1) do//listbox u tara
for n:=0 to (memo1.Lines.Count -1 ) do// memo yu tara
if pos(listbox1.Items[i], memo1.Lines[n]) > 0 then// listboxtaki kelimeleri memoda ara
begin
showmessage('Bulundu');//tespit
end;
Merhaba
Yanilmak cok önemli degil.
G.Arkas ben arkadasin sorusundan sizin kodda olusturdugunuz mantigi kastetmedigini düsünüyorum. Oda herhalde bunu kastetmedi. Ayni anda aramak 100 veya 10 000 kelime aratmak olmaz. Koddaki mantikla sinirsiz kelime aratilabilir.
Tsk
Yanilmak cok önemli degil.
G.Arkas ben arkadasin sorusundan sizin kodda olusturdugunuz mantigi kastetmedigini düsünüyorum. Oda herhalde bunu kastetmedi. Ayni anda aramak 100 veya 10 000 kelime aratmak olmaz. Koddaki mantikla sinirsiz kelime aratilabilir.
Tsk
Daha basit şu şekilde yapabilrsin.
Çok hızlı araman gerekiyorsa, threadlerle yapabilirsin. Threadlerle işlemcideki çekirdek sayısına göre işlem çok daha kısa sürede bitecektir.
Kod: Tümünü seç
var
s : string;
i : integer;
begin
s:=memo1.lines.text;
for i:=0 to listbox1.items.count-1 do//listbox u tara
if pos(listbox1.Items[i], s) > 0 then// listboxtaki kelimeleri memoda ara
begin
showmessage('Bulundu');//tespit
end;
end;