aynı rakamları girince uyarma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
aynı rakamları girince uyarma
arkadaşlar aynı rakamı girince uyaran yada altını çizen pro lazım yada kodlarını söleyebilirmisiniz.şimdiden teşekürler
Re: aynı rakamları girince uyarma
Daha açık lütfen.
Nereye giriyoruz?
Nereye giriyoruz?
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
not defteri gibi text kutusu olcak.oraya yazdığım rakamların aynısını görürse uyarmasını istiyorum işin içinden çıkamadım yardımcı olursan sevinirim batuhan kardeşim
kendi bilgisayarımdan uzağım, Delphi yüklü değil, aklımdan yazmam verimli olmaz senin için. Kodlarını yaz takıldığın yeri söyle üstünde düzeltelim.
Batuhan TAŞDÖVEN
söylediklerinden anladığım kadarıyla Edit1 nesnesine rakamlar giriyorsun ve aynı rakam girilirse uyarsın istiyorsun. Şöyle diyeyim;
Yedek bir Edit2 nesnesi kullan. Edit1 in her keydown veya keypress olayında Edit2 karakterleri tektek kontrol et. bunu karakter uzunluğuna göre döngüyle ve birkaç string fonksiyonuyla yapabilirsin. eğer Edit1 e girdiğin karakter Edit2 de varsa istediğin bir şekilde uyar yoksa o karakteride Edit2 ye ekle. bunuda string işlemlerle yapabilirsin. Ben denemedim ama sana fikir olsun diye söylüyorum.
Yedek bir Edit2 nesnesi kullan. Edit1 in her keydown veya keypress olayında Edit2 karakterleri tektek kontrol et. bunu karakter uzunluğuna göre döngüyle ve birkaç string fonksiyonuyla yapabilirsin. eğer Edit1 e girdiğin karakter Edit2 de varsa istediğin bir şekilde uyar yoksa o karakteride Edit2 ye ekle. bunuda string işlemlerle yapabilirsin. Ben denemedim ama sana fikir olsun diye söylüyorum.
Kod: Tümünü seç
www.muratdişikırık.com.tr
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Edit1KeyPress(Sender: TObject; var Key: Char);
var
i: Integer;
begin
for i := 1 to length(Edit1.Text)+1 do
begin
if Key=Edit1.Text[i-1] then
begin
ShowMessage('Girdiğiniz karakter zaten önceden girilmiş.'+#13#10+'Girilen Karakter : '+Key+#13#10+'Kaçıncı Karakter : '+inttostr(i-1));
Key:=#0; //Karakterin Edit'e yazılmaması için.
exit;
end;
end;
end;
Batuhan TAŞDÖVEN
saolun arkadaşlar çok teşekür ederim