1.)formun başlığına çift tıklandığında boyutunun değişmesini nası engelleyebiliriz. fborderstyle bssingle olduğu halde başlığıa çift tıklayınca form küçüklüyor. Bir daha çift tıkladığınızda ise büyümüyor. Formun boyutunun hiç değişmemesi için ne yapmama gerekli
2.) Kendime özel bir form başlık çubuğu tasarlayıp bunu formun başlığı yerine nasıl kullanabilirim.
formun başlığına çift tıklama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: formun başlığına çift tıklama
Cevap 1 : bsDialog yada bsToolWindow yaparsan bu problemi çözersin.
Cevap 2 : Bunu tasarlama yöntemine göre belirleyebilirsin. Resim yada button gibi materyallerlemi tasarlayacaksın bilmiyorum ama tasarlarken kullandığın materyallerin alingini kullanarak ve form'un stylesini bsnone yaparsan bu işlemi gerçekleştirebilirsin. Hatta tasarımını bir panel içerisine yerleştirip yaparsan dahada kolay olur.
Bu benim aklıma gelen yöntem başka ne şekilde yapabilirsini bilemem. Kolay gelsin.
Cevap 2 : Bunu tasarlama yöntemine göre belirleyebilirsin. Resim yada button gibi materyallerlemi tasarlayacaksın bilmiyorum ama tasarlarken kullandığın materyallerin alingini kullanarak ve form'un stylesini bsnone yaparsan bu işlemi gerçekleştirebilirsin. Hatta tasarımını bir panel içerisine yerleştirip yaparsan dahada kolay olur.
Bu benim aklıma gelen yöntem başka ne şekilde yapabilirsini bilemem. Kolay gelsin.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·