Merhaba arkadaşlar herkeze kolay gelsin ve herkeze teşekkür ederim şimdiden.
Benim bir sorum olucaktı. Ben bir program yada programlara bir dosyayı göndererek açmak istiyorum.
Örnek olarak WinExec Kodu ile internet sayfasını açmayı göstermek istiyorum.
WinExec('explorer.exe' + PChar("www.delphiturkiye.com"),SW_NORMAL); //Yanlış yazmış olabilirim. (Affola)
Doğruya yukarıdaki gibi explorer.exe yi kullanarak istediğimiz bir sayfayı açtırabiliyoruz. Peki ben bir dosyaı media player, klite codec pack, yada winamp başka türde sayacak olursak word, notdefteri gibi programlarda windows yazılımı olan yada olmayan bu programlarda istediğim dosyayı nasıl açtırırım ?
Bir programa bir dosyayı açtırmak ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bir programa bir dosyayı açtırmak ?
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Re: Bir programa bir dosyayı açtırmak ?
ShellExecute API'si sanırım istediğiniz işi yapacaktır.
Kod: Tümünü seç
implementation
uses
ShellAPI;
{$R *.dfm}
// od TOpenDialog türündedir..
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
FileName : string;
begin
if od.Execute then
begin
FileName := od.FileName;
ShellExecute(Handle, PAnsiChar('open'), PAnsiChar(FileName), nil, nil, SW_SHOW);
end;
end;
Re: Bir programa bir dosyayı açtırmak ?
thelvaci' nın yazdıklarına şunu ilave edebiliriz :
örneğin bir ses dosyasını varsayılan oynatıcı (genelde Windows Media Player) ile değil de Media Player Classic ile çalıştırmak isterseniz;
örneğin bir ses dosyasını varsayılan oynatıcı (genelde Windows Media Player) ile değil de Media Player Classic ile çalıştırmak isterseniz;
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
exename, FileName : string;
begin
exename := 'C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mpc-hc.exe';
FileName := 'C:\1.wav';
ShellExecute(Handle, 'open', PAnsiChar(exename), PAnsiChar(FileName), nil, SW_SHOW);
end;
There's no place like 127.0.0.1