DateTimePicker saat ve dakikayı göstermek isityorum. özelliklerindeki format kısmına
hh:nn yazıyorum olmuyor. nasıl yaparım.
hatırlatma programında saat karşılaştırıp uyarı vermek istiyorum. elinde fikir için örnek kodu veya fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
DateTimePicker format
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: DateTimePicker format
datetimepicker saati koysanız bile form show olduktan sonra saati yenilemez timer ile sizin saati hareket ettirmeniz lazım.
Jedi deki JVclock bileşeni işinizi görür.
Jedi deki JVclock bileşeni işinizi görür.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

yardım için teşekkürler.jedi kurulumlarında sıkıntı yaşıyorum o yuzden jedi kullanmak istemiyorum.datetime picker 'ın sadece saat ve dakikayı gostermesi için format özelliğine ne yazmalıyım. hh:nn denedim olmadı sorun nerede olduğunu anlamadım.
hh:nn yazıyorsunuz, h ingilizcedeki Hour'un kısaltılmışı. n yi ise yanlış kullanıyorsunuz, doğrusu m olacak yani minute'nin kısaltılmışı. Kısacası hh:mm deneyebilirsiniz.
s.a.
eğer datetimepicker da tarihi göstermeyecekseniz sadece saati gösterecekseniz kind özelliğine bir göz atın derim.
birde timeformat gibi bişeyler olması lazım.
kolay gelsin.
eğer datetimepicker da tarihi göstermeyecekseniz sadece saati gösterecekseniz kind özelliğine bir göz atın derim.
birde timeformat gibi bişeyler olması lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Arkadaşım , aslangeri abimin dediği gibi datetimepicker'ın kind özelliğine git, dkttime yap.
bi tana timer koy, 1 tane datetamipicker, sonra timer'ın event'ına gel. aşağıdaki yaz. coştur.
datetimepicker1.time:=strtotime(formatdatetime('hh:nn:ss',now));
formatdatetime('mm/dd/yyyy hh:nn:ss am/pm',now); bu kodda tırnak içini değiştiripistedğin gibi gösterebilirsin. tabii kinddede değişiklik yapman gerekebilir saat ve tarihe göre..
belki işine yarar..
bi tana timer koy, 1 tane datetamipicker, sonra timer'ın event'ına gel. aşağıdaki yaz. coştur.
datetimepicker1.time:=strtotime(formatdatetime('hh:nn:ss',now));
formatdatetime('mm/dd/yyyy hh:nn:ss am/pm',now); bu kodda tırnak içini değiştiripistedğin gibi gösterebilirsin. tabii kinddede değişiklik yapman gerekebilir saat ve tarihe göre..
belki işine yarar..
Saati pickera atacaksak o zaman ona ne gerek var.
Edite veya labela da gösterebilirsiniz.
Edite veya labela da gösterebilirsiniz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..