DEMO + LİSANSLAMA örneği

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
çetinkaya

DEMO + LİSANSLAMA örneği

Mesaj gönderen çetinkaya »

S.A Arkadaşlar acaba elinde sağlam bir programı demo ve lisanslama örneği olan var mı..? veya bu işi nasıl yaparım bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa seviniirm..
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: DEMO + LİSANSLAMA örneği

Mesaj gönderen freeman35 »

forumda aradın mı? defalarca geçti "OnGuard"
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
çetinkaya

valla dediğiniz gibi araştırdım ama pek farklı bir konu yok birisi sormuş hep aynı konu gösterilmiş...
çetinkaya

Yav arkadaşlar bu işi component olmadan yapmanın bir yolu yok mu ...???
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

Selamlar,
Bu konu eski ama yeni konu açmak istemedim arkadaşlar, bu konuda yol gösterebilirmisin, bi program yazdım bir şirket için, ve buna lisanslama yapmam gerekiyor, ve ayrıca demo da gerebilir. Bu konuda bir kaynak sunabilirmisiniz? Bir örnek, bir makale vs.. Şimdiden tşk ederim..
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

çetinkaya yazdı:Yav arkadaşlar bu işi component olmadan yapmanın bir yolu yok mu ...???

sanırım yok kardeş, cevap yok hala..
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

neu84 yazdı:
çetinkaya yazdı:Yav arkadaşlar bu işi component olmadan yapmanın bir yolu yok mu ...???

var arkadaşlar, çalışan sistemleri inceleyin, nereye ne koşulda hangi verileri yazıp okuyup hangi işlemleri yaptıracağınıza karar verin programınız hangi veriyi görmeyince ne şekilde tepki verecek bunları belirleyin bunların üzerine sistemlerinizi geliştirin, bileşensiz olsun diyorsanız kendiniz yazacaksınız kimseler burda benim bilmem kaç dolarlık programımda şu sistem kullanılıyor alın sizde kullanın demez.En basitinden md5 vs. kullanın bir yerlere lisans kodunuza bağlı bilgiler yazın programınız açılırken kontrol edin ona göre davrandırın.Başlangıç olarak çalışabilir.

Ha birde not: bikaç bin dolarlık yazılımlar geliştirmiyorsanız lisans meselesinin çok çok üzerine düşüp aylarınızı harcamayın unutmayın ki kırılmayan sistem yoktur.
UWESIS CORPORATION
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

CiTiZEN yazdı:
neu84 yazdı:

var arkadaşlar, çalışan sistemleri inceleyin, nereye ne koşulda hangi verileri yazıp okuyup hangi işlemleri yaptıracağınıza karar verin programınız hangi veriyi görmeyince ne şekilde tepki verecek bunları belirleyin bunların üzerine sistemlerinizi geliştirin, bileşensiz olsun diyorsanız kendiniz yazacaksınız kimseler burda benim bilmem kaç dolarlık programımda şu sistem kullanılıyor alın sizde kullanın demez.En basitinden md5 vs. kullanın bir yerlere lisans kodunuza bağlı bilgiler yazın programınız açılırken kontrol edin ona göre davrandırın.Başlangıç olarak çalışabilir.

Ha birde not: bikaç bin dolarlık yazılımlar geliştirmiyorsanız lisans meselesinin çok çok üzerine düşüp aylarınızı harcamayın unutmayın ki kırılmayan sistem yoktur.

Tşk ederim cevap için.. bi kaç bin dolar olmasada bin dolarlık bişey olucak sanırım, bunun içinde lisanlama şartmı bilmiyorum açıkcası.. Lisanlı bi ticari programa entegre bi yazılım bu, gerekebilir diye düşündüm. Yada lisans degilde kurulumu yapacagımız pc ye göre exe degiştirip yapabilirmiyiz sizce? yani kime götüreceksek programın içine öyle bişey eklemeliyiz ki ondan başka kimse kullanmasın, pc ye göre adam seçsin program bu mümkün müdür? MacIp işe yarar mı? yada başka ne olabilir sizcE?
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

mac değiştirilebilir bir id dir değiştirilebilir veriler lisans işlemleri için pek tavsiye edilmez, öte yandan her bilgisayarda exe nize eklemeniz gereken numarayı o bilgisayarın harddisk ve/veya cpu seri numarası gibi donanımla birlikte değiştirilebilir bir numara üzerinde kendi algoritmanızla işlem yapmanız daha iyi olacaktır.En basitinden harddisk seri numarasından alınan 3. hanedeki 5 sayısı üzerinde +2 işlemi ile elde ettiğin 7 numarasını bir lisans dosyasına yazdır, açılışta harddisk seri numarasından 3. haneyi al yine 2 ekle 7 ediyorsa açılsın.Bu basit bir örnekti burda senin algoritman devreye giriyor, dahada geliştirilebilir.

Aslında Lisans Şartmı diye sanırım çelişkiye düşmüşsün bence yazılımın 50 dolarlıkta olsa bi lisans sistemi bin dolarlık yazılımlara göre biraz daha basit olsun ama yap dursun içinde yarının ne getireceği bilinmiyor.

Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

CiTiZEN yazdı:mac değiştirilebilir bir id dir değiştirilebilir veriler lisans işlemleri için pek tavsiye edilmez, öte yandan her bilgisayarda exe nize eklemeniz gereken numarayı o bilgisayarın harddisk ve/veya cpu seri numarası gibi donanımla birlikte değiştirilebilir bir numara üzerinde kendi algoritmanızla işlem yapmanız daha iyi olacaktır.En basitinden harddisk seri numarasından alınan 3. hanedeki 5 sayısı üzerinde +2 işlemi ile elde ettiğin 7 numarasını bir lisans dosyasına yazdır, açılışta harddisk seri numarasından 3. haneyi al yine 2 ekle 7 ediyorsa açılsın.Bu basit bir örnekti burda senin algoritman devreye giriyor, dahada geliştirilebilir.

Aslında Lisans Şartmı diye sanırım çelişkiye düşmüşsün bence yazılımın 50 dolarlıkta olsa bi lisans sistemi bin dolarlık yazılımlara göre biraz daha basit olsun ama yap dursun içinde yarının ne getireceği bilinmiyor.

Kolay Gelsin.

Çok teşekkür ederim kardeşim. Şöyle düşündüm entegre ettigim ticari yazılımın zaten kendi lisansı var, onu regeditten okuyup her yeni satışta o kişinin pcsine yüklü olan o ticari yazılımın lisans key i ni kendi programıma eklesem, exe yi değiştirmiş olsam, o zaman sanırım çok daha güvenli olur, hatta baya bi güvenli olur diye düşünüyorum. Ancak şu durumda bu aklıma geliyor, o ticari yazılımın keyini kendi programımda kullanmam yasal mı? :)
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Telif haklarına bağlı bir durum üretici izin verirse izin verdiği kadarı kullanılabilir ama bence o programın lisansını kullanmak çok ta akla yatkın değil bir ikincisi o yazılım kırılmış yani yasadışı kullanılıyor olabilir bu gibi durumda okunacak bir lisans dosyası da olmayabilir bence mantıklı gelen kendi algoritmanı dizayn etmen.Hem ipler elinde olur.
UWESIS CORPORATION