IDE'de CTRL + SPACE'e açıklama ekleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

IDE'de CTRL + SPACE'e açıklama ekleme

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhabalar ,
kodlama yaparken kod yardımı almak için CTRL + SPACE ile gelen listede bazı fonksiyonlarda alacağı parametrelerde yardım cümleleri geliyor (ya da bana öyle geliyor) açıkçası SetLength metodunda denk geldim ,

Kod: Tümünü seç

var S: <String or Dynamic Array> .....
büyük küçük işaretleri arasında yazan , parametrenin tipine göre kensimi çıkıyor yoksa özel bir direktifle fonksiyon parametrelerine açıklamaları bizde ekleyebiliyormuyuz.
normalde parametrenin tipi neyse o yazıyor fakat <string or dynamic array> gibi uzunca bir cümle görünce acaba metodu yazarken biz ekleyebiliyormuyuz sorusu aklıma geldi merak ettim, system unitine baktığım SetLength in tanımlandığı yeri bulamadım.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: IDE'de CTRL + SPACE'e açıklama ekleme

Mesaj gönderen freeman35 »

CnWizard Gexperts gibi bir opensource IDE tools dur. Ben her ikisinide kullanıyorum. Tavsiyede ederim. Senin sorduğuna gelince CnWizard da Alt + Space ile çalışıyor yada bunu options dan ayarlıyabiliyorsun. OTA bilgileri source içinden bulabilirsin, böylece neyi nerden okuduğunu bulma şansın var.Bulduğunda buraya yazarsan bende merakımı gidermiş olurum :)
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Merhabalar , CnWizard bende kullanıyorum gerçekten çok yararlı araçlar ve özellikler sunuyor, kaynak kodlarını incelediğimde neredeyse bütün procedure ve fonksiyonlar sadece tanımlamadan ibaret içleri boş anlayamadım,
nette araştırırken delphi 2005 ve sonrası için gelen farklı bir özelliği keşfettim kaynak kodda yer alan herhangi bir elemente, type, metod , event , field , vb... HTML formatında CSS destekli açıklamalar ekleme konusunu anlatan makale http://tondrej.blogspot.com/2006/03/hel ... ht_08.html , benim merak ettiğim konu bu değil ama belki ilgisini çeken olur paylaşmak istedim. sonuç olarak asıl merak ettiğim konu hakkında bilgi bulamadım. :(
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

http://code.google.com/p/cnpack/ Burada sağ tarafta source var az önce indirip rastgele 3-4 pasın içine baktım hepsi normal, yanlız remarkları cinliler kendi dillerinde yazmışlar :) istersen forumlarınada yazabilirsin bazen geç cevap yazıyorlar ama genede cevap yazıyorlar
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

@freeman yardım için teşekkür ederim, sonuçları paylaşacağım.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr