Merhaba arkadaşlar, cevaplar ve yardımlar için şimdiden teşekkürlerimi iletirim.
Takıldığım bir husus var yardımınızı rica ediyorum.
Soru : ShellListView'de her hangibir root'da (yani dizinde) bir klasör yada dosyanın üzerine sağ tıkladığımız zaman normal windows sistem popups menüsü açılıyor ve normal windows'umuzda var olan menü itemleri orada beliriyor. (Kopyala yapıştır vs vs) Ben buradan kopyalamayı yaptığım zaman, bu kopyaladığım dosya yada klsörü kendi oluşturduğum popups menu ile bu seçilen dosya yada klasörü nasıl yapıştırabilirim, yapıştıradağım yerde ShellListview'in aktif olduğu dizin. Kendi oluşturduğum popups menüde ShellListView'in bir dosya yada klasör değil boş bir alanına sağ tıkladığımız zaman çıkıyor.
Action'ları denedim işe yaramadı. CopyFile yönetimini ele aldım velakin sistem memory'sindeki kopyaladığım dosyayı alamadığım için yapıştırma işleminide gerçekleştiremedim.
Kopyala yapıştırma işlemi ? [ Çözüldü ]
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kopyala yapıştırma işlemi ? [ Çözüldü ]
En son ByDeniS tarafından 03 Ağu 2010 01:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Re: Kopyala yapıştırma işlemi ?
Kopyaladığınız dosya clipboard'a atıldığı için Clipboard'u kontrol eden aşağıdaki gibi bir kod işinize yarayabilir.
Kod: Tümünü seç
uses
ClipBrd, ShellAPI;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
FileHandle : THandle;
Buffer : array [0..1024] of Char;
iCounter,
NumberOfFiles: Integer;
begin
Clipboard.Open;
try
FileHandle := Clipboard.GetAsHandle(CF_HDROP);
if FileHandle <> 0 then
begin
NumberOfFiles := DragQueryFile(FileHandle, $FFFFFFFF, nil, 0);
Memo1.Clear;
for iCounter := 0 to NumberOfFiles - 1 do
begin
Buffer[0] := #0;
DragQueryFile(FileHandle, iCounter, Buffer, SizeOf(Buffer));
Memo1.Lines.Add('Kopyalanan dosya:' + Buffer);
end;
end;
finally
Clipboard.close;
end;
end;
Re: Kopyala yapıştırma işlemi ?
İlginiz için teşekkürler. Memo üzerinde örnek vermissiniz yani program üzerinde yapıştırma işlemi yapıyor. Ben program üzerinden sadece köprü kurarak bir dizine yapıştırmaya çalışıyorum. Bu kodunuzu örnek alarak deneyeceğim sonucu bildiririm. Tekrar teşekkürler.
Edit : Sorun halloldu Teşekkürler
Edit : Sorun halloldu Teşekkürler
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·