stok takip

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kilitli
haznedarli
Üye

stok takip

Mesaj gönderen haznedarli »

kolay gelsin herkese
wolvox ile asp bağlantısı yaptım site gayet iyi durumda çalışıyor 2 tane ayrı sorunum var onların birini başka bir başlıkta açtım buda ayrı bir sorunum

stok kartında stok adetleri yazmıyor stok hareketleri diye ayrı bir tablo var o tablodada kalan miktar falan filan yok mecburen devir varsa devir giren miktar dan cıkan miktarı hesaplatarak kalan miktarı sayfaya yazdırmak ama bir türlü yapamadım yardımlarını beklemekteyim şimdiden herkese teşekürler..

@FreeMan35 mesajını değiştirmek zor değil "acil" "pls" ???
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: stok takip acil pls

Mesaj gönderen thelvaci »

Stok hareket tablosunda stok koduna göre gruplayıp SUM(GirenMiktar - CikanMiktar) tarzında bir sql yazmalısınız.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
forum kuralları pls.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
haznedarli
Üye

işte onu yazamadım ve yapamadım yardımcı olabilirmisiniz.
tablo larım

KPB_GMIK KPB_CMIK ÖRNEK BUNLAR BİRDİNİNDEN CIKTIGINDA ÖRNEK 1 STOKDA 1 VAR 0 STOKDA BULUNMAMAKTADIR DİYEBİLECEGİM BİR YOK FORMÜL PLS.
haznedarli
Üye

Set GIREN=Conn.Execute("select sum(KPB_GMIK) FROM STOKHR where BLSTKODU LIKE '%"&Kimlik&"%'" )
Set CIKAN=Conn.Execute("select sum(KPB_CMIK) FROM STOKHR where BLSTKODU LIKE '%"&Kimlik&"%'" )
KALAN=GIREN(0)-CIKAN(0)

<%response.write "" &KALAN%>

olarak db den cıkartma yaptım fakar cıkan miktar varsa yazıyor sorun yok örnek giren 10 cıkan 1 kan 9 onda sorun yok fakat malzeme zadece gelmiş 10 ama hiç öıkış hareketi yok o yüzden kalan kısmında hiç bir şey yazmıyor yardım edebilecek birileri varmıdır kolay gelsin .
Kilitli