RSS 2.0

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sako
Üye

RSS 2.0

Mesaj gönderen sako »

Delphi ile rss okuma programlarından birini indirdim ve kendime göre düzenledim.
Program rss 1.0 da sorunsuz çalışıyor. Ancak RSS 2.0 da türkçe karakter ve resimlerde problem yaşıyorum. Bİr önerisi olan var mı ?

rss 1.0 için hazırladıım program aşağıdaki linkte var.

http://www.sezginer.net/programlar/haber.rar
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: RSS 2.0

Mesaj gönderen G.Arkas »

Virus Repport

Kod: Tümünü seç

Bulundu	Virüs HEUR:Trojan.Win32.StartPage	http://www.sezginer.net/programlar/haber.rar//HABER.exe
Kullanıyorsanız Activex denetimlerinizi devre dışı bırakın bu programda harici kulandığınız hasrici bir dosya varsa onu da kontrol edin Web Site Spread tipinde bir virüs bu dolayısıyla eğer dış kaynaklı olduğunu düşünüyor iseniz sitenizi yeniden yükleyin.Bu site size ait değilse programcığınızı başka bir yere upload edin.
Resim
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Kesinlikli virüs yok dosyada. Bu güne kadar indirenlerden hiçbirisi böyle bir durumla karşılaşmadı.
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

dosyanız da olmayabilir ama harici bir .exe dosyası sitenizin indexine bulaşmış olabilir startpage virüsü olduğu için muhtemelen plug-in kullanıyor iseniz yada harici bir component (sitenizde) oradan zıplamış olabilir.Benim uzmanlık alanım diyebilirim virüslere bu konuda mütevazi olamayacağım :D
@sako beni yanlış anlamayın sizi suçlamıyorum art niyet olmadığına eminim sadece kontol etmeniz için söyledim.Kolay gelsin başarılar.

ekran görüntüsü

Resim

Sophos 4.56.0 2010.08.08 Sus/Behav-269
Ikarus T3.1.1.84.0 2010.08.08 Trojan-Banker.Win32.Banbra
Emsisoft 5.0.0.36 2010.08.08 Trojan-Banker.Win32.Banbra!IK
Resim
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

Türkçe karakter sorunu unicode nedeniyle olabilir. 2009 ve sonrası delphilerde unicode desteği vardır, ondan öncesi için ileşen kurman gerekebilir.

Bu arada avast herhangi bir virus bulmadı. Avast ile sorun yok deniyor.

Güzel program olmuş, ama üst taraftaki düğmeler gereksiz yere fazla yer kaplıyor gibi.
Windows7 de program kendini görev çubugundan ve sistem çekmecesinden saklıyor.
Birden fazla program açılabiliyor.
Çok kısa sürelerde gereksiz yere süreki yeniliyor. 5 veya 10 dk da bir yenilese daha uygun olur.