Fast Report yuvarlaklama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fast Report yuvarlaklama
Merhaba. Benim Fast Report'la ilgili bir sorunum var. Şöyle ki, ben uygulamamım raporlamasını Fast Report'la yapıyorum. Ama verilere normal DBGrid'de baktığımda mesela 22,755'i 22,76 olarak çeviriyorsa Fast Report'ta 22,75 olarak veriyor. DataField'ler hem Delphi tarafda hem Fast Report tarafda currency olarak tanımlanmış. Yardımcı olursanız minnetdar olurum.
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.
Re: Fast Report yuvarlaklama
Ondalık kısmı 2 haneden fazla olduğu durumlarda yuvarlama yapılır DBgrid aşağı yuvarlarken Fastreport yukarı yuvarlamış...Sorunun temel çözümü kayıt esnasında parasal değerlerin ondalık hanesini yuvarlamanız veya yuvarlamdan sadece 2 haneyi almanız...
Teşekkürler. Aslında ben de öyle yapmayı düşünmüştüm de, acaba FastReport'un kaynağına dalıp da direk oradan değiştirmem mümkün olmaz mı? Sadece ben kaynakta aşağı yuvarlamayı yapan kodu nasıl bulur da değiştirebilirim, onu bilmiyorum.Battosai yazdı:Ondalık kısmı 2 haneden fazla olduğu durumlarda yuvarlama yapılır DBgrid aşağı yuvarlarken Fastreport yukarı yuvarlamış...Sorunun temel çözümü kayıt esnasında parasal değerlerin ondalık hanesini yuvarlamanız veya yuvarlamdan sadece 2 haneyi almanız...
formatı dbgrid vermez field ın displayformatı verir.aksine bir kod yazılmadıysa tabi.
fastreport un kodunu değiştirmeyi bence unut gerekte yok zaten. eklediğiniz memoview a görüntü biçimi vermeniz yeterli olacaktır.Yada memoview in olaylar bölümünden istediğiniz scripti yazabilirsiniz.(Pascal dilinde)
Kolay gele
fastreport un kodunu değiştirmeyi bence unut gerekte yok zaten. eklediğiniz memoview a görüntü biçimi vermeniz yeterli olacaktır.Yada memoview in olaylar bölümünden istediğiniz scripti yazabilirsiniz.(Pascal dilinde)
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Bu işin en doğru yöntemi veritabanına kayıt esnasında çözülmesidir...Ya bir fonksiyon yada JvValidate edit gibi bir bileşen kullanılıyorsa ondalık kısmı 2 yaparak çözülebilir...en iyisi bir fonksiyon yazmak ve kullanıcıya aşağıya mı yoksa yukarıya mı yuvarlatılacağı tercih olarak sunulmalı yada yuvarlama yapılmadan son iki hane alınmalı....
Hepinize gerçekten de minnettarım. Bana güzel ipuçları verdiniz. Sonuçta ben de en güvenli yöntem olarak SQL tarafda Round fonksiyonuyla yuvarlayıp öyle uygulamaya gönderiyorum.