Media Dosya Oynatıcı Hakkında ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Media Dosya Oynatıcı Hakkında ?

Mesaj gönderen ByDeniS »

Merhaba arkadaşlar yardım ve cevaplar için herkeze teşekkür ederim şimdiden.

Ben bir konuda yine takıldım bir acemi delphi'ci olarak. Arkadaşlar ben yaptığım bir ara yüz programda media dosyalarını oynatmak istiyorum mp3, mp4, avi, mpeg, divx vs vs (K-lite Codec Pack gibi). Bunun için internette biraz araştırma yaptım bir kaç modul (components yanlış yazmadım umarım) buldum amovie gibi ve daha niceleri velakin işlemi sonuçlandıramadım. Başka yöntemlerde denedim ActiveX üzerinden ama yine bir sonuca varamadım ve aklıma bir fikir geldi mesela k-lite codec pack'ı arka planda kullanarak programın içinde media dosyalarını oynatabilirmiyim. Eğerki bu olmazsa ben bu media dosyalarını tam anlamıyla nasıl oynatabilirim.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Media Dosya Oynatıcı Hakkında ?

Mesaj gönderen G.Arkas »

Ses için burayı incele

http://www.un4seen.com/
Resim
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

G.Arkas yazdı:Ses için burayı incele

http://www.un4seen.com/
Teşekkür ederim, bunu ilk araştırmalarımda inceledim tam olarak işimi görmüyor. Ayrıca video formatlarının bir çoğunu oynatmayı başarırsam aynı zamanda ses olayınıda çözmüş oluyorum sanırım. Tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

Güncel :oops:
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Öncelikle biraz terminoloji konuşmamız gerekiyor;
K-Lite codec pack adından da anlaşılacağı üzere sadece codektir, yani video ve ses sıkıştırmalarını çözen dll türünde dosyaları bilgisayarına yükler.
Oynatıcılar ise codec dosyalarına verdiği talimatla ilgili görüntü veya sesin ilgili dönüştürme aracına (ekran kartı, ses kartı) iletilmesini sağlar.
Delphi içinde bulabileceğiniz hazır media player tüm codecleri desteklemeyebilir veya tüm özelliklerini kullanamayabilir.
codec dll lerini kullanmak karmaşık bir iştir, bu nedenele tüm video ve sesleri kullanmak istiyorum diyorsanız oturup sıfırdan bir mediaplayer nesnesi yazmanız gerekebilir.
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, VCL media player açık kaynak kodlu bir uygula olması lazım, onun kodlarını inleyebilirsiniz (C++ dı sanırım dili)
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

Öncelikle K-Lite Codec pack konusunda şunu belirtmek istiyorum ismine bakmayın. Kendisi dediğiniz gibi tüm formatları oynatmaya yarayan bir paket değil tam tersi VLC gibi bir oynatıcıdır. Delphideki media player olayını biliyorum. Ama günümüzdeki çoğu formatı oynatmıyor, hatta oynattığı formatlarda dosyaları bile artık zor bulabiliyoruz.

Madem burada buna her hangibir çözüm bulamıyoruz peki ActiveX olarak bu VLC olsun K-Lite olsun GOM Player vs vs bunlar yüklenebiliyor (ActiveX olarak) yükleniyor yüklenmesine ama bunları form'a yetleştirmeme rağmen bir türlü çalıştıramadım. Peki bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.