Ağ üzerinden çalıştırmayı engellemek ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Ağ üzerinden çalıştırmayı engellemek ?

Mesaj gönderen ByDeniS »

Merhaba arkadaşlar cevaplar işin herkeze şimdiden teşekkür ederim.

Şöyle bir sorunum var; yazmış olduğum bir programcığa regedit üzerinden zaman sınırlaması koydum. Ama program ağ üzerinden çağrıldığı zaman bu zaman sınırlaması yineleniyor, yani biraz daha açacak olursak. Normal şartlarda 30 günlük deneme sistemi yaptım regedit vasıtasıylar dword ve md5 kullanarak, bir süre bunu kullandık geri 5 günümüz falan kaldı var sayalım, ama ağ üzerinden başka bir pcden çalıştırıldığında o pcdede 30 günlük demo hakkını tekrar veriyor ve o pcnin regeditine işliyor. İşin içinde deepfreezede olunca her restartta ağdan çağırtılıp çalıştırıldığında 30 gün sürekli yineleniyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim. Ağdan çağrıldığında bulunduğu dizinin ait olduğu hdd içerisindeki sistemin regeditini kullanmasını yapabilirmiyim. Yada ağ üzerinden çağırmayı engelleyebilirmiyim. Bu ağ olayına ne gibi bir önlem alabilirim.

Yada ağdan çalıştırıldığını tespit edebilirmiyim. Eğer tespit edilebilirse ağdan çalıştırılıyorsa başka bir dword işlemi ile engelleme yapabilirim sanırım.

Saygılar teşekkürler herkeze hayırlı RAMAZANLAR
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Kullanıcı avatarı
lazymule
Üye
İletişim:

Re: Ağ üzerinden çalıştırmayı engellemek ?

Mesaj gönderen lazymule »

Lisans Sistemini bilmiyorum fakat
benim kullandığım bir yöntem

Kod: Tümünü seç

drive := ExtractFileDrive(Application.ExeName);
  if GetDriveType(pchar(drive)) <> DRIVE_FIXED then
  begin
    // hata mesajınız.
    Halt(1);
  end;
eğer çalıştığı sürücü hdd değilse hata veriyor
Evrende Ulaşılamayacak Tepe Yoktur !!!!
Yeterki İnsan Ulaşmak İstesin !!!!
http://www.maxiteknik.com
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

Teşekkürler cevap için velakin ağ üzerinden çalıştırıldığında sonuçta HDD üzerinden çekip çalıştırmıyormu ?
Kullanıcı avatarı
lazymule
Üye
İletişim:

burada sadece disk tipini kontrol ediyorum
hdd değilse hata verdiyoruz
lisanslama da ne kullandığını anlatırsan bildiğim bir sistemse yardımcı olur
unutmadan drive ı string tanımla
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

Mantığınızı anladım ama yetersiz. Lisanslama için kendi geliştirdiğim algorithmamı kullanıyorum ama regedit tabanlı çalışıyorum yani açacak olursak;

1. Program çalıştırğında regeditte tarih ve kayıt dwordları yoksa oluştur.
2. Oluşturulan dwordlardan kayıt dword'u encry edilmiş hali 0 sa lisanssız demektir açılışta bunu sıfır yapıyor.
3. Oluşturulan dwordlardan tarih dword'u encry edilmiş hali çalıştırma tarihinden itibaren +30 gün olarak yazılıyor ve kayıt drowd'u 1 olanakadar bu tarihi göz önüne alıyor açılışta ve tarih bugunun tarihi +30'dan büyük ve eşitse program erişimleri kapanıyor.

Burayakadar problem yok herşey tıkır tıkır çalışıyor buna deepfreezede engel olamıyor. Ama ağ üzerinden çalıştırıldığında regeditdeki dword'lar yeniden oluşturulduğundan her restartta +30 gün olarak çalışıyor program. Çünkü restarttan önce regedite yazdığı kayıtlar restart ile kaybolmuş oluyor ve program ilk defa çalıştırılmış olarak tanımlanıyor. Ağ üzerinden çalıştırmayı kesebilirsem bunuda aşmış olurum diye hesaplıyorum.
Kullanıcı avatarı
lazymule
Üye
İletişim:

anladım fakat ilk zamanlar kendi lisans kontrolüm olsun diye baya bir uğraşmıştım.
kendi fikrimdir yanlış anlamayın.
"dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" deyimi ortaya çıkıyor lisans işi ile uğraşırken asıl işinizi aksatıyorsunuz.
önerim lisaslama sistemlerinden birini kullanın http://www.oreans.com/winlicense.php ben bunu kullanıyorum. her türlü işimi görüyor.

diğer türlü iletişim için server - client tarzı bir bir yapı gerektirececek sunucu terminalin lisanssını kontrol edecek kullanıcı sayısını kontrol edecek. hangi modüller çalışcak onları kontrol edecek. bence baya zaman alıcı bir lisanslama kontrolü olacaktır.

ücretsiz ararsan http://valega.com/avlock-lite.html incele istersen
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

Piyasada var olan bir logarihtma ücretli yada ücretsiz tercihim değildir. Zaten bu mevcut başkasında kullandığım şifreleme yada koruma yada herneyse engelleme sistemi var demektir. Bu durumda bir lisanslama yapmanın anlamı kalmaz sanırım, yinede teşekkür ederim.