Herkese hayırlı ramazanlar. 6 bilgisayardan aynı anda çalışacak bir sipariş modülü yazmam lazım. iki tablom var.
'siparis' tablosu sipariş veren carinin bilgilerini, tarihi ve fiş numarasını tutuyor.
'siparis_har' tablosu siparişin içeriğini tutuyor.
Aynı anda birden fazla bilgisayardan kayıt eklemeye kalkışınca ilk kaydet'e basan işlemi tamamlıyor diğerleri donuyor.
Sanırım tabloların autoinc idlerini ayarlayamıyorum. Her bilgisayarın sıradaki id numarasını çakışmadan alması için fikir belirtirseniz çok sevinirim. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Insert Problemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Insert Problemi
Numaranın sıralı olarak takip etmesi pek mümkün görünmüyor. Cached updates özelliği ve locaked table özelliğini birlikte kullanarak uğraşırsanız halledebilirsiniz. Yani tüm sipariş verisini tüm veriler girildikten sonra veri tabanına yazacaksınız. yazma işleminne önce tabloları kitleyeceksiniz, sonra açacaksınız.
Autoinc alan yapmayı denedin mi ?
-
- Üye
cevapladığınız için teşekkürler. kullandığım db zaten başka bir program tarafından oluşturulmuş. ek modül yazma çabasındayım.
bu nedenle autoinc alanlara takılıyorum. mkysoft fikrinizi biraz daha detaylandırırsanız tamamen çözeceğim sanırım. kilitleme kısmında biraz tıkandım da
ama başımın üzerinde bi ampül yandı 
bu nedenle autoinc alanlara takılıyorum. mkysoft fikrinizi biraz daha detaylandırırsanız tamamen çözeceğim sanırım. kilitleme kısmında biraz tıkandım da

Anladığım kadarıyla bu spariş alanı zaten autoinc ve siz arada boş numaralar olmasını istemiyorsunuz. Bu durumda programınızdan ekle tuşuna basıldığında nesnesini add durumuna almayacaksınız. Kaydet düğmesine basıldığında ilgili tabloları lock table komutunu kullanarak eklemelere karşı kitleyeceksiniz, gerekli veri ekleme SQL lerini veri tabanına gönderdikten sonra tabloları unlock edeceksiniz. Kaydet düğmesinin ilk başına tablonun locked olup olmadığını kontrol ederek kullanıcıya biraz bekleyeceği bilgisini verebilirsiniz. Kullanıcı iptal düğmesine basıp kayıt eklemekten vazgeçerse yine tabloları unlock edeceksiniz.
Identty olduktan sonra farketmez.
Kaydete basanın verisi yazılır.
Siz insert ederken bu autoinc alanlara veri göndermeyeceksiniz.
Kaydete basanın verisi yazılır.
Siz insert ederken bu autoinc alanlara veri göndermeyeceksiniz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..