Günaydın Arkadaşlar
delphi 7 de tasarım anında formdaki nesneleri gizliyip tekrar görüntüleme gibi bi şansımız var mı ??
mesela 10 tane panelle çalışıyorum bi form da bu panelleri tasarım anında istediğim zaman gizleyip istediğim zaman görüntüleme gibi birşey var mı ?
Bazen çok karışıyor ortalık çünkü.?
Tasarım anında formdaki nesneleri gizlemek ??
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Tasarım anında formdaki nesneleri gizlemek ??
Paneller yerine PageControl yada Notebook kullansanız ?
There's no place like 127.0.0.1
bu nesnelerin öyle bir özellikleri var mı ? Bilmediğim için direk panel i kullandım.SimaWB yazdı:Paneller yerine PageControl yada Notebook kullansanız ?
Pagecontrol deki page leri kullanarak karışıklığı önlemeyi mi önerdiniz. o şekilde olmuyor çünkü page lere koyacağım bilgiler bir biri ile alakasız onun için birbirinden ayrı olmaları gerekiyor.
PageControl'ü iyi araştırın derim sizin bahsettiğiniz TabControl. 

Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Günaydın
ben pagecontrol ü araştırdım ama hakkında pek bir şey bulamadım.Benim isteğimi yerine getirebilecek bir component midir acaba.?
ben pagecontrol ü araştırdım ama hakkında pek bir şey bulamadım.Benim isteğimi yerine getirebilecek bir component midir acaba.?
s.a.
paneller birebir birbirlerinin üzerlerine geliyorsa pagecontrol işini görür tabvisible sını false yaptığın zamanda tam senin istediğin olur. yok bir panelin yarısı diğer panelin üzerine geliyor başka panelin yarısıda onun üzerine geliyorsa o zaman sıkıntı var demektir.
paneller birebir birbirlerinin üzerlerine geliyorsa pagecontrol işini görür tabvisible sını false yaptığın zamanda tam senin istediğin olur. yok bir panelin yarısı diğer panelin üzerine geliyor başka panelin yarısıda onun üzerine geliyorsa o zaman sıkıntı var demektir.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Aleykümselamaslangeri yazdı:s.a.
Aynı dediğin gibi yaptım..Teşekkür ederim başarı elde ettim sonuç olarak.