modeme gelen istekleri loglama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

modeme gelen istekleri loglama

Mesaj gönderen meron06 »

iyi çalışmalar arkadaşlar.örn.100 bilgisayardan oluşan bi ağ var .bu ağda hangi ip li bilgisayardan hangi siteler açılmış anlık olarak clientlerden modeme gelen istekleri loglayacak bi yazılım geliştirmek istiyorum.konu hakkında örn.ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: modeme gelen istekleri loglama

Mesaj gönderen G.Arkas »

TIDMappedPortTCp bileşenini kullanacaksınız ip leri sunucu bilgisayara yönlendirip bütün makinelerin o bilgisayardan çıkmalarını sağlayacaksınız.Bu sayede ağ içindeki bütün Network akışını inceleyebilirsiniz.
Resim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

yada
modemle ağ arasına eski tip bir hub takacaksınız, ağı dinleyeceksiniz.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

mkysoft kardeş ağı dinlemek daha mantıklı aslında.nasıl yapılacak örnek kod varmı biraz açabilirmisin.
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

meron06 ve G.Arkas arkadaşlarımın dedikleri ekstra birşeyler gerektiriyor eski bir hub ve bir makine üzerine yönlendirmek gibi. Belki işin doğrusu budur ama tek bir bilgisayar üzerinden diğer bilgisayarların girdilerin çıktılarını takip etmek istiyorsan (download ve upload olayı internet akışı kısaca) en verimli yolu server ve client şeklinde programlamaya gitmek. Bir server ve o servere bağlı her makinede yüklü bir client ve o client yapılan işlemleri arka planda servere yollamalı ve server aldığı verileri loglamalı. şu cafelerdeki filtreleme olayı bu ve en verilimlisi sanırım bu ama ben tek makineden yapmak istiyorum client kurmak istemiyorum diyorsan G.Arkas arkadaşımızınkisi daha mantıklı gibi.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

@ByDeniS yüzlerce browser var, ayrıca programların kendi içinde browseri var. Kullanıcılar farklı programlar kullanabilir, yada yazdığınız client'ı kapatabilirler.
@G.Arkas googleda network monitoring olarak ararsanızm ücretli ücretsiz programlar görebilirsiniz. bu programlar sizin her tür loglamayı yapar. hatta paketleri analiz ederek şu kullanıcı torrent filan kullanıyor diyebilir. ağı kimin sömürdüğünü gösterebilir.
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

mkysoft yazdı:@ByDeniS yüzlerce browser var, ayrıca programların kendi içinde browseri var. Kullanıcılar farklı programlar kullanabilir, yada yazdığınız client'ı kapatabilirler.
@G.Arkas googleda network monitoring olarak ararsanızm ücretli ücretsiz programlar görebilirsiniz. bu programlar sizin her tür loglamayı yapar. hatta paketleri analiz ederek şu kullanıcı torrent filan kullanıyor diyebilir. ağı kimin sömürdüğünü gösterebilir.
üstad haklısın bu kısmına diyeceğim birşey yok fikrimi beyan ettim sadece. Ayrıca demek istediğim şuydu modemi değilde bilgisayarı ethernet çıkışındaki ve girişindeki işlemleri okumak daha verilim olur diye düşündüm. Bu browser yada probram ayırt etmez sanıyorum. Tüm ip mask ları algılamak ve tüm portaları okumak ta biter iş tabi bu benim sadece fikirsel beyanım yanlış biliyorda olabilirim. Kusuruma bakma :|
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

@bydenis benim belirttiğim method extra bir aparat gerektirmiyor.3 satırlık bir kodla proxy server yazabilirsiniz TIDMappedPortTcp bileşenini inceleyiniz.
Resim