if YgnBkmPostYgnBkm_MesaiGun.Value <= 0 then
begin
if messagebox(0,'Hesap Kodu Boş Bırakılamaz.Lütfen Hesap Kodu Kısmını Doldurunuz',
'Uyarı',MB_OK or MB_ICONINFORMATION) = MROK then
Abort;
end;
merhaba
tablodaki edit içerisindeki deger 0 ' sa veya 0 'dan küçükse post olayı gerçekleşmesin ve kullanıcıyı uyarsın istiyorum.Ado query'nın before post,before insert gibi eventleri yukarıdaki kod ile işledim hatta sql de alanı not null olarak degiştirdim fakat bir turlu post olayını engelleyemedim.
cevap için teşekkğr ederim.
fakat ne yaptıysamm bır turlu olmuyor.
Bu kezde abort: olayı gercekleşiyor fakat içerisinde deger varsada yoksada abort edıyor.Anlamadım gitti:
Aşagıdaki kodu kullan.
Abort sessiz bir şekilde programı kesmek içindir, mesaj vermen gerekiyorsa exception yaratman daha dogrudur.
Kontrol kısmına field in boş olması durumunu da ekledim.
if YgnBkmPostYgnBkm_MesaiGun.isnull or (YgnBkmPostYgnBkm_MesaiGun.Value <= 0) then
begin
raise EDataBaseError.Create('Hesap Kodu Boş Bırakılamaz.Lütfen Hesap Kodu Kısmını Doldurunuz');
end;
procedure TfrmYogunBkm.JvShapedButton1Click(Sender: TObject);
begin
if RadioButton1.Checked = true then
if edit1.Text = '' then
begin
raise EDataBaseError.Create('* ile İşaretli Alanları Doldurmanız Gerekir!');
end;
if edit1.Text <= inttostr(0) then
begin
end;
if edit2.Text <= inttostr(0) then
begin
end;
if RzDateTimeEdit1.Text = '' then
begin
end;
if RzDateTimeEdit2.Text = '' then
begin
end;
Teşekkür ederim.butonun click olayına şu şekilde kodları yazarak sonuç aldım.Yalnız
yalnız kontrol kısmında mantık hatanız var. sıfırı stringe çevirip editteki text ile karşılaştırmışsınız, editteki texti integer a çevirip sıfırla karşılaştırmanız gerekirdi...