belirtilen iki zaman arasına belirtilen kadar dk ekleme?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
İletişim:

belirtilen iki zaman arasına belirtilen kadar dk ekleme?

Mesaj gönderen sarp_halit »

Merhaba arkadaşlar kolay gelsin.
çalıştığım hastane için bir randevu sistemi yamamı istediler. randevu almada vermede değiştirmede bir sorunum yok; ancak randevu tablosunu oluştururken bir sıkınıtıyla karşılaştım. şöyle ki:
sabah başlangıç zamanı ile öğle arasına belirtilen kadar aralıklarla dk. ekleyecek; aynı şekilde öğleden sonra başlangıç ile akşam üzeri bitiş arasına kadar yine aynı dk ekleyecek.

diyelim ki başlangıç 08:30 ve öğle arasına 12:00 da çıkılacak ( her servis için ayrı), ve bu iki zaman arasında 15 er dk lık aralıklarla hasta alınacak. ( zaman aralıkları da servilere göre değişiklik gösteriyor). aynı işlem öğleden sonraki zaman dilimi ile de yapılacak. tıkandım kaldım. nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim.
sorgu kafamda canlandı ama yazamadım :(
sabah 08:30 dan başla 12:00 a kadar devam et, başlangıç zamanını 15 dk artır ve veritabanına ekle

ben bunu denemeye devam edeceğim. bulabilirsem sizlerle paylaşırım. eğer bulamazsam yardım lütfen :?
yardımcı olabilecek arkadaşım var mı?
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: belirtilen iki zaman arasına belirtilen kadar dk ekleme?

Mesaj gönderen Battosai »

Dakika olarak arttırıp liste şeklinde göstermek mi istiyorsunuz muayene saatlerini ?
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
İletişim:

Re: belirtilen iki zaman arasına belirtilen kadar dk ekleme?

Mesaj gönderen sarp_halit »

evet,
bu liste veritabanında kayıtlı olacak tabi. yani ben randevu tablosunu doktorun çalışma listesine göre hazırlıyorum. sonra da hasta tc kimlik numarasından sorgulama yapıyor. önce tarihi sonra polikliniği seçiyor, eğer o tarihe ait randevu tablosu oluşturulduysa yani yukarıda yapmak istediğim saat listesi oluşturulduysa saati seçip işlemine devam ediyor. bu web üzerinden sorunsuz şekilde çalışıyor. bunun saatlerin listeleneceği ve gelen randevuların yönetileceği kısmı delphi ile yapmak istedim. ama bu saatleri listeletme işlemini yapamadım. listeleme olsun ben onları veritabanına kaydederim. hatta ben

Kod: Tümünü seç

procedure TfrmDoktorCalisma.RandevuEkle;
var
baslangic1, baslangic2,sure, bitis1, bitis2, fark:TTime;
dfark, dbaslat :integer;
begin
try
  baslangic1:=baslangicZamani.Time;
  baslangic2:= ogledenSonra.Time;
  bitis1:=ogleArasi.Time;
  bitis2:=bitisZamani.Time;
  fark := bitis1-baslangic1;
  sure:=tbMuayenesure.Time;
  dfark:= strtoint(timetostr(fark)) mod 3600000;
  dfark:= dfark div 60000;
  with sorguRandevu do
  begin
    Close;
    SQL.Clear;
    for dbaslat:=0 to dfark do
    begin
      SQL.Add('Insert INTO webRANDEVU (Servis, Doktor, Tarih, Saat) VALUES (:randservis, :randdoktor, '+chr(39)+datetostr(ranTarih.DateTime)+chr(39)+', '+chr(39)+IncMinute(baslangic1,sure)+chr(39)+')');
      Parameters.ParamByName('randdoktor').Value:=cbDoktorlar.KeyValue;
     Parameters.ParamByName('randservis').Value:=cbServisler.KeyValue;
    end;
    ExecSQL;
  end;
except on E:Exception do
end;

end;
şeklinde uğraşıyorum. burada tür değişimlerinde sıkıntı veriyor. tabi burası sadece geldiğim son nokta. eğer bir gelişme olursa yine yollarım.

teşekkür ederim.
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>