rastgele kelime+sayi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
rastgele kelime+sayi
Merhaba arkadaşlar. Sronum şu.
projemde tekrar rastgele harf+sayi oluşturmak isriyorum. nasıl yapılaiblinir?
Misal :
ASD-236514
VDG-254789
TGF-356899
BNH-235565 Aynısını tekrar etmeyecek şekilde. yazdığını tekrar yazmayacak.
projemde tekrar rastgele harf+sayi oluşturmak isriyorum. nasıl yapılaiblinir?
Misal :
ASD-236514
VDG-254789
TGF-356899
BNH-235565 Aynısını tekrar etmeyecek şekilde. yazdığını tekrar yazmayacak.
Re: rastgele kelime+sayi
google da random delphi, randomize delphi, kelimeleri ile arama yaparsanız istediğiniz bilgilere ulaşırsınız....
googleda aramasına gerek yok bizim site google gibi oldu bu konularda.Battosai yazdı:google da random delphi, randomize delphi, kelimeleri ile arama yaparsanız istediğiniz bilgilere ulaşırsınız....
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

random ile sayı üretildiğini bende biliyorumda. her seferinde aynı sayıyı vermemesi için ne yapacağız? + başına random harf eklmee
-
- Üye
Buyur kardeş bu functionu kullanabilirsin
function rastgeleuret(uzunluk: Integer): string;
var
str: string;
begin
Randomize;
str := 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ';
Result := '';
repeat
Result := Result + str[Random(Length(str)) + 1];
until (Length(Result) = uzunluk)
end;
function rastgeleuret(uzunluk: Integer): string;
var
str: string;
begin
Randomize;
str := 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ';
Result := '';
repeat
Result := Result + str[Random(Length(str)) + 1];
until (Length(Result) = uzunluk)
end;
sevgili cmkare
bu sorunuzun cevabı gayet basit.
Formunuzun oncreate event'ine yada kod bloğunuzun en başına Randomize; komutunu ekleyin.
Randomize fonksiyonu başlangıç referansını belirler. Fonksiyondan geriye herhangi bir değer dönmez. Yalnız Random fonksiyonunun ürettiği sayıları etkiler.
Randomize foksiyonuyla sistem saatinin o anki durumu referans alındığı için, sistem saati de sürekli değiştiği için, aynı sayılar üretilmeyecektir.
Harfler için ise, dizi tanımlayarak bu sorunu kolayca aşabilirsiniz.
bu sorunuzun cevabı gayet basit.
Formunuzun oncreate event'ine yada kod bloğunuzun en başına Randomize; komutunu ekleyin.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.formCreate(sender: TObject);
begin
Randomize;
end;
Randomize foksiyonuyla sistem saatinin o anki durumu referans alındığı için, sistem saati de sürekli değiştiği için, aynı sayılar üretilmeyecektir.
Harfler için ise, dizi tanımlayarak bu sorunu kolayca aşabilirsiniz.
Çok sağol Code_Monster.
Küçük bir Not olarak diğer arkadaşlara şunu diyeceğim,
Buraya sorunlarını yazan arkadaşlar zaten ne yaptıklarını biliyorlardır, hangi kodu kullanacaklarını. sadece yapmak istedikleri şeye uyarlama yapmayı bilmiyorlar.(ben misal Random fonksiyonunu kullanarak HARF+SAYI üretmeyi bilmiyorum.Sağolsun code_monster nickli arkadaşın verdiği fonksiyonu kullarak uygulayacağım.)
O yüzden bir cevabınız yoksa boş cevap yazmanıza da gerek yok.
Küçük bir Not olarak diğer arkadaşlara şunu diyeceğim,
Buraya sorunlarını yazan arkadaşlar zaten ne yaptıklarını biliyorlardır, hangi kodu kullanacaklarını. sadece yapmak istedikleri şeye uyarlama yapmayı bilmiyorlar.(ben misal Random fonksiyonunu kullanarak HARF+SAYI üretmeyi bilmiyorum.Sağolsun code_monster nickli arkadaşın verdiği fonksiyonu kullarak uygulayacağım.)
O yüzden bir cevabınız yoksa boş cevap yazmanıza da gerek yok.
teşekkürler kayabey.
Code_Monster lütfetmiş sana hazır kodları göndermiş. Bu forumda genelde hazır kod verilmez nasıl yapılacağı hakkında yol gösterilir işin doğrusuda budur. Şimdi sana google da bir arama yap dedim. Niye ? Çünkü cevaplar karşına çıkacaktı da ondan. Bu cevapları yorumlamak ve kendinize göre uyarlamak tamamen sizin marifetinize ve bilginize bağlı haa birde kafa yormak lazım. Hazır kodların verilmesine karşı değilim ama kendisine yol gösterilmesine ukalalık edenleride sevmem.