MsSQL Raporlama
-
- Üye
MsSQL Raporlama
Arkadaşlar Herkese Merhaba
Elimde bir veritabanı var. İçerisinde beni ilgilendiren 2 tane tablo var. 1. tablo abone listesi 2.tablo bu abonelerin özelliklerini açıklıyor.
Ben istiyorumki 1.tablodaki kayıt numarası 5001 olan abonenin 2.tablodaki sözleşme başlangıç (bunun id değeri 147) ve sözleşme bitiş (bunun id değeri 148) tarihlerini aynı listede alayım. Raporlama yaptığımda şöyle olacak ;
Ahmet Demir 22/01/2009 22/01/2010
tablodaki alanlar
1. tablo (Object tablosu)
ObjectNumber
Name
2.tablo (ObjExtField tablosu)
ExtFieldID
Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum teşekkürler !
Elimde bir veritabanı var. İçerisinde beni ilgilendiren 2 tane tablo var. 1. tablo abone listesi 2.tablo bu abonelerin özelliklerini açıklıyor.
Ben istiyorumki 1.tablodaki kayıt numarası 5001 olan abonenin 2.tablodaki sözleşme başlangıç (bunun id değeri 147) ve sözleşme bitiş (bunun id değeri 148) tarihlerini aynı listede alayım. Raporlama yaptığımda şöyle olacak ;
Ahmet Demir 22/01/2009 22/01/2010
tablodaki alanlar
1. tablo (Object tablosu)
ObjectNumber
Name
2.tablo (ObjExtField tablosu)
ExtFieldID
Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum teşekkürler !
-
- Üye
Re: MsSQL Raporlama
Arkadaşlar cevap verebilecek kimse yokmu ?
tablolarındaki fieldlere göre düzenlersin
Select D.isim,B.Sozlesme,C.Sozlesme from 1.tablo as D
Left Join 2.tablo as B on D.sözleşme başlangıç=B.ExtFieldID
Left Join 2.tablo as C on D.sözleşme bitiş=C.ExtFieldID
Select D.isim,B.Sozlesme,C.Sozlesme from 1.tablo as D
Left Join 2.tablo as B on D.sözleşme başlangıç=B.ExtFieldID
Left Join 2.tablo as C on D.sözleşme bitiş=C.ExtFieldID
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES
SOKRATES
-
- Üye
Ben sizden tekrar yardım istiyorum içinden çıkamadım. O kadar çok deneme yaptımki hala halledemedim.
Tabloyu aşağıya ekledim. Ana tablodan objectid si 2 olan abonenin, 2. tabloda objectid 147 nin karşısındaki extfieldid si 147 olan exfieldvalue değeri ile birlikte extfieldid si 148 olan exfieldvalue değerlerini tek satırda göstermek istiyorum.
resimlerde olması gerektiği şekilde anlattım. Lütfen yardımcı olun

Tabloyu aşağıya ekledim. Ana tablodan objectid si 2 olan abonenin, 2. tabloda objectid 147 nin karşısındaki extfieldid si 147 olan exfieldvalue değeri ile birlikte extfieldid si 148 olan exfieldvalue değerlerini tek satırda göstermek istiyorum.
resimlerde olması gerektiği şekilde anlattım. Lütfen yardımcı olun

Kod: Tümünü seç
SELECT
Name,
(SELECT ExtFieldValue FROM dbo.ObjExtField WHERE ObjectID = @ObjectID AND ExtField = 147) AS [Sözleşme Başlangıç],
(SELECT ExtFieldValue FROM dbo.ObjExtField WHERE ObjectID = @ObjectID AND ExtField = 148) AS [Sözleşme Bitiş]
FROM dbo.Object
WHERE ObjectID = @ObjectID
-
- Üye
Önce 255 karakterden uzun diye hata verdi. Kısalttım şimdide "must declare the scalar variable "@objectid"" diye hata veriyor çalıştıramadım :S
SP yapmadı ise onları 2 olarak değiştir.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

-
- Üye
Ne demek istediğinizi anlamadımconari yazdı:SP yapmadı ise onları 2 olarak değiştir.
Kod: Tümünü seç
SELECT
Name,
(SELECT ExtFieldValue FROM dbo.ObjExtField WHERE ObjectID = 2 AND ExtField = 147) AS [Sözleşme Başlangıç],
(SELECT ExtFieldValue FROM dbo.ObjExtField WHERE ObjectID = 2 AND ExtField = 148) AS [Sözleşme Bitiş]
FROM dbo.Object
WHERE ObjectID = 2
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

eklediğin resmi şuan göremiyorum eve geçince daha detaylı bakarım ama söylediklerinden yine bir join yapmak istediğini anladım
ilk verdiğim örneğe bakarak bunuda aynı yöntemle çözebilirsin.
ilk verdiğim örneğe bakarak bunuda aynı yöntemle çözebilirsin.
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES
SOKRATES
-
- Üye
Hepinize tek tek tek teşekkür ediyorum. Benim sorunumu çözdünüz inşallah Allah(c.c.)ta sizin sorununuzu çözer