Veri Tabanı Kullanım Bilgilerini Alma Yardım??

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
herokonya
Üye

Veri Tabanı Kullanım Bilgilerini Alma Yardım??

Mesaj gönderen herokonya »

Arkadaslar firebird veri tabanına bağlantıyı sağladım reğister ediyorum.
->yapmak istediğim şu vari tabanına kim bağlı ne yapıyo bağlanma süresi işlem süresi yazılan veri okunan veri gibi veritabanında yaptığı işlemleri dbgrid e aktarmam lazım bunu nasıl yaparım query işimi görürmü lütfen yardımcı olun acil lazım.
->birde query kullansam vt yi sonradan alacağı için kullanıcı olmayan bir vt ve tablo üzerinde nasıl işlem yaptırcam değişkenler mi kullanmam lazım.
->Netde aramadığm yer kalmadı hç bilbi bulamadım :ara :duvar:
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Veri Tabanı Kullanım Bilgilerini Alma Yardım??

Mesaj gönderen mkysoft »

kullancıları listeyebilrsiniz sanırım (http://www.firebirdfaq.org/faq10/). ancak kullanıcıların neler yaptığını ayrıntılı olarak görmeniz mümkün değil. sql monitor programlarını kullanarak kullanıcıların çalıştırdığı sql'leri clientlarda tek tek yakalayabilirsiniz. tüm tablolarınıza triggerlar yazacak kendi loglama sisteminizide kurabilirsiniz. oracle'da sql bazlı loglama özelliği vardır, veri tabanıda değiştirebilirsiniz duruma göre.
herokonya
Üye

ben kullanıcının bilgilerini felen herşeyini alıyorum sadece vt o an hangi sql sorgusunu kullnıyo onu almam lazım bi de aldığım bilgileri db grid de döstermem lazım yardımcı olursanız sevinirim
herokonya
Üye

firebird ün sistem tablolarını kullanarak isteğime ulastım sistem tabloları bütün bilgileri veriyo :twisted: 8)
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Nasıl yapıldığını da paylaşırsanız benim gibi ihityaç duyabilecek diğer arkadaşlarda öğrenmiş olur.
herokonya
Üye

İbexper gibi bi düzenlem programından seçili db nin sistem tabloları özelliğini aç orda tabloların isimleri var örneğin mon$database gibi bunu bir queryle ve select sorgusuyla çağırıyn dbgride gösteriyn select * from mon$database gibi anlatımda sıkıntı varsa kusura bakmayın takıldığınız yerleri daha ayrıntılı anlatmaya çalışırım. :) :elsalla: