SP ile ya da SQL komutları ile istenen kayda konumlanmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
eren2000
Üye
İletişim:

SP ile ya da SQL komutları ile istenen kayda konumlanmak

Mesaj gönderen eren2000 »

Firebird ve Delphi7 kullanıyorum. Ama işlemlerimi VT kısmında halletmek istiyorum.
Yapmak istediğim olay şu. STOK table bir kayıt eklendiğinde trigger ile STOKMIKTAR tablosunda ilgili stokun değeri arttırılıyor.
ANAGRUP diye bir saha tanımladım. Her stokun bir anagrubu var.
Girilen stokun anagrubuna bakılarak bu kayıda konumlanıp değer miktar kadar artırılacak. Bu yapıldıktan sonra bu kaydın anagrubuna bakılıp o kayda konumlanılacak ve deger miktar kadar artırılacak.
En üst seviyedeki kayıtta anagrup değeri boş(null). Burada artık stored proc duracak. İşlem yapmayacak.

while ile döngü yapabilirim ama kayıtların anagrup değerini okuyarak o kayıtlara konumlanma işlemini nasıl yapacağımı bulamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: SP ile ya da SQL komutları ile istenen kayda konumlanmak

Mesaj gönderen mkysoft »

Konumlamaya neden ihtiyacınız oldu bilemiyorum ama bence gerek yok. SQL sorgularını while döngüsü içinde stored procedurde kullanarak yapabilirsiniz gibime geldi. while döngüsü sql sorgu sonucunda dönen kayıt sayısı 0 olana kadar dönecek. while içinde update sql'i yazarak gerekli güncellemeyi yapacaksınız. bu noktada aklıma şu geldi. tüm bu veriler (ana gruplar) aynı tabloda ise trigger'ınız recursive olarak çalışacaktır yani yaptığınız her update işlemi triggerı tekrar çaşlıştıracaktır. bu nedenle sadece bir defa her kaydın kendi anagrubu null değilse güncellenmesini sağlarsanız döngüyle işiniz olmaz.