S.a. Sitede aradım ancak bir kaç benzer örnek dışında tam olarak sorumun cevabını bulamadım.
Yapmak istediğim kısaca şöyle;
Marka model ve özelliklerden oluşan üç klon tablom var. Paradoks table kullanıyorum.
Tablodaki herhangi bir bölümü kullanıcının dblookupcombobox seçerek bir başka tabloya yazdırmasını istiyorum.
Örnek olarak diğer tabloya yazarken birinci tablodaki her bir parametreye bir dblookupcombobox yerleştirip ikinci tabloya bağlıyorum.
Birinci dblookupcombobox tan markayı seçiyorum ikinciden modeli üçüncüden özelliklerini.
Ancak problem birincide marka seçmek istediğimde aynı markadan kayıtlı ne kadar ürün varsa tümünü birinci dblookupcombobox içinde görüyorum. Aynı şey dblookupcombobox içinde geçerli.
Birinci marka dblookupcombobox a tıkladığımda her markadan sadece bir tane ve ikincisinde sadece aynı markaya bağlı modelleri nasıl görebilirim.
Cevap için şimdiden teşekkürler.
Not: Sonradan ilave edilebilecek marka ve modeller nedeniyle dblookupcombobox ların veriyi tablodan alması gerekiyor. BU nedenle dblookupcombobox yerine combobox kullanamıyorum.
dblookupcombobox ilişkilendrme ve filtreleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: dblookupcombobox ilişkilendrme ve filtreleme
comboboxlarınıza veri sağlayan datasetleri paradox dosyasına direk bağlarsanız bu durum normaldir. SQL kullanarak DISTINCT komutunu kullanın, böylece birer adet gelmiş olur.
Cevap için çok teşekkür edrim ancak bu konuda çok bilgili değilim mümkünse biraz açabilirmisiniz veya alabileceğim bir örnek gösterebilirmisiniz.
Elimde örnek yok, elinizde kitap varsa SQL kullanımını gösteriyordur.
mkysoft olayı çözdüm konunun distinct ile bi alakası yok distinct aynı kolondaki aynı ifadeyi sadece teke indiriyor.
Daha sonra böyle bir şeye ihiyacı olabilecekler için açıklamak gerekirse;
İşin temeli master detail şeklinde birbirine bağlı tablolardan geçiyor gayette basit.
Daha sonra böyle bir şeye ihiyacı olabilecekler için açıklamak gerekirse;
İşin temeli master detail şeklinde birbirine bağlı tablolardan geçiyor gayette basit.