Arkadaşlar selamlar..Aranıza yeni katıldım.. bir projemde bir yöntem ile resim önizleme ekledim... kendimce şu şekilde yaptım.. seçilen ürün resmi bir formdaki image ye aktarılıyor.. burada altında ürün açıklaması var ve kapatma butonu var.. 2 form üst üste açıyorum alttaki alphablend özelliği ile seffaf oluyor.. üstüne açtığım önizleme formu ise tüm herşey ortada ayarlanarak on create olayında Brush.Style :=bsClear; kodu ile formu temizliyorum tam ekran olarak ayarlıyorum.. görüntü gayet hoş.. ama windows 7 de.. aşağıda resmini vereceğim.. aynı işlemi xp için yaptığımda ise durum kötü... Brush.Style :=bsClear; kodunu kullandığımda alttaki alphablendli olan form gözükmüyor sadece önizleme formu gözüküyor.. çözüm öneriniz nedir arkadaşlar
not : program deneme aşamasında resim ile açıklama tutmamaktadır.. tamamen göstermeye yönelik..
alphableend olayi 2000 den beri destekleniyor yanlis hatirlamiyorsam ama updatelayeredwindow gibi apilerin calisma mantigi 2000 , xp , vista vs isletim sistemlerinde farkli calistigindan ayni efekti vermek icin degisik taklalar atmaniz gerekebilir.
http://ibrahimcoban.com/ bu adresteki ilgili yazilari ve ornek kodlari incelemenizi tavsiye ederim
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.