Brush.Style Hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
3L3CTRO
Üye

Brush.Style Hakkında

Mesaj gönderen 3L3CTRO »

Arkadaşlar selamlar..Aranıza yeni katıldım.. bir projemde bir yöntem ile resim önizleme ekledim... kendimce şu şekilde yaptım.. seçilen ürün resmi bir formdaki image ye aktarılıyor.. burada altında ürün açıklaması var ve kapatma butonu var.. 2 form üst üste açıyorum alttaki alphablend özelliği ile seffaf oluyor.. üstüne açtığım önizleme formu ise tüm herşey ortada ayarlanarak on create olayında Brush.Style :=bsClear; kodu ile formu temizliyorum tam ekran olarak ayarlıyorum.. görüntü gayet hoş.. ama windows 7 de.. aşağıda resmini vereceğim.. aynı işlemi xp için yaptığımda ise durum kötü... Brush.Style :=bsClear; kodunu kullandığımda alttaki alphablendli olan form gözükmüyor sadece önizleme formu gözüküyor.. çözüm öneriniz nedir arkadaşlar

not : program deneme aşamasında resim ile açıklama tutmamaktadır.. tamamen göstermeye yönelik..

windows 7 görüntüsü

Resim

windows xp görüntüsü

Resim
.:: SsEeRrCcAaNn ::.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Brush.Style Hakkında

Mesaj gönderen mkysoft »

XP alphablend olayını bildiğim kadarıyla desteklemiyor, bu özellik windows vistadan itibaren geldi.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Re: Brush.Style Hakkında

Mesaj gönderen sadettinpolat »

alphableend olayi 2000 den beri destekleniyor yanlis hatirlamiyorsam ama updatelayeredwindow gibi apilerin calisma mantigi 2000 , xp , vista vs isletim sistemlerinde farkli calistigindan ayni efekti vermek icin degisik taklalar atmaniz gerekebilir.

http://ibrahimcoban.com/ bu adresteki ilgili yazilari ve ornek kodlari incelemenizi tavsiye ederim
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/