resim içindeki kırmızı bölgelerin orta noktasını bulmak???

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
forumsad
Üye

resim içindeki kırmızı bölgelerin orta noktasını bulmak???

Mesaj gönderen forumsad »

arkadaşlar bir yerde rasladım bu örneğin çözümüne ama şimdi lazım oldu bir türlü bulamıyorum...

kameradan gelen bir resim var resmi tarayarak kırmızı olmayan yerleri beyaz yapıyorum ortaya 2 adet kırmızı büyük nokta çıkıyor..

bu iki noktanın orta noktalarını bulmam lazım...yardıcı olabilirmisiniz?

teşekkürler

Resim
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: resim içindeki kırmızı bölgelerin orta noktasını bulmak?

Mesaj gönderen thelvaci »

Aslında resmi tarayıp kırmızı olmayan noktaları beyaz'a çevirebildiğinize göre istediğinizi de yapabilirsiniz gibi geliyor bana. Neticede resim üzerinde, Width ve Height kadar bir döngüye giriyor ve ScanLine yada Pixels ile renk değerlerini elde ediyorsunuz. İlk kırmızı noktaya ulaştığınızda ulaştığınız noktanın x ve y koordinatını birer değişkende depolarsınız; Bir sonraki satırda hiç kırmızı bulunamaması durumunda artık o x ve y değişkenlerinize atama yapmazsınız. Böylece ilk kırmızı daire için sol köşe ve alt bilgilerini elde etmiş olursunuz. Bundan sonra satırları tararken ikinci x ve ikinci y değişkenleri için de benzer bir işlemi uygularsanız döngünün bitiminde elinizde 2 adet x ve 2 adet de y koordinatı olur. Birinci x/y koordinatına MoveTo ile konumlanıp ikincisine LineTo yapabilirsiniz sanırım ;)

Elbette bu işin daha akla yakın, matematiksel çözümü olabilir; onu da matematikte daha usta olan arkadaşlarımız paylaşabilir umarım.
forumsad
Üye

Mesaj gönderen forumsad »

teşekkürler
secgin
Üye

Mesaj gönderen secgin »

arkadaşın dediği gibi x,y kordinatlarını aldığında kırmızı dairelerin birleşim yerlerine doğrular çizdiğinizde ortaya bir dik üçgen çıkacaktır burda sizin öğrenmek istediğinizde üçgenin en uzun kenarın orta noktası olduğundan a2=b2+c2 formülü size kırmızı daireler arasındaki uzunluğu verecektir. Bu uzunluğun orta noktası iki kırmızı nokta arasıdanki uzunluk olacatır.