s.a.
yeni bir delphi kullanıcısıyım froumda arama yaptım ama aradıgım soruya cvp bulamadım.sorunum su : form a 1 adet listview 1 adet imagelist koydum görüntü olarak icon sectim fakat double click olayı olarak form2.show da problem yasıyorum.listview.items.itemindex 0 gibi bu noktada listview in indexinde problem yaşıyorum.
Cevap yazan arkadaşlara şimdiden çok tşk ederim.
listviewde küçük bir double click sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: listviewde küçük bir double click sorunu
cevap yazacak kimse yok mu yaa?
abi cevap için teşekkürler fakat öle bir sorun değil benimkisi listviewi icon görünümüne çektim imagelist ile bağladım ama event ına yani icona double click olayı veremedim bununla ilgili benim sorunum.
ShellListview'i bir incelemeni tavsiye ederim. Ama normal listview'de denemek istiyorsun almak istediğin nedir. index numarasınımı almak istiyorsun ? ve index numarasına göre işletmekmi istiyorsun ?
Her ikisinede cevap vermeye çalışayım.
Sorunu tam anlamadığım için bu şekilde cevapladım.
Her ikisinede cevap vermeye çalışayım.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.ListView1DblClick(Sender: TObject);
begin
if ListView1.ItemIndex > -1 Then // Boşluğa tıkladığımızda hata vermesini engelliyoruz.
Begin
ShowMessage(ListView1.Items.Item[ListView1.itemindex].Caption); // Tıklanan itemin adını alırsın
ShowMessage(IntToStr(ListView1.ItemIndex)); // Tıklanan itemin index numarasını alırısn.
if ListView1.ItemIndex = 0 Then // Tıklanan itemin index numarası eşitse 0'a
Begin
ShowMessage('0 indexli iteme tıkladın'); // Bu satırı işletirsin.
End
Else if ListView1.ItemIndex = 1 Then // Else if yordamıyla bunları çoğaltabiliyoruz. Tıklanan itemin index numarası eşitse 1e
Begin
ShowMessage('1 indexli iteme tıkladın'); // burayı işletiyoruz.
End
Else
Begin
ShowMessage(IntToStr(ListView1.ItemIndex) + ' Numaralı iteme tıkladınız'); // Ama bir olay belirlenmemiş bir iteme tıklarsak bu olur !
End
End
end;
Sorunu tam anlamadığım için bu şekilde cevapladım.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
merhaba, yapmak istediğin şeyi anlamasam da @ByDennis cevap vermiş bende biraz kısaltayım;
eğer yapmak istediğin buysa indexleri tek tek konrol etmek yerine şu şekilde de yaptırabilirsin (if then else ile uzun uzun uğraşmamak için):
gibi.Belki daha kısası vardır ilk anda aklıma bu geldi
Kolay Gelsin
eğer yapmak istediğin buysa indexleri tek tek konrol etmek yerine şu şekilde de yaptırabilirsin (if then else ile uzun uzun uğraşmamak için):
Kod: Tümünü seç
case listview1.itemindex of
-1:exit; //geçerli bir item olmadığı için çık
0:begin
showmessage(inttostr(listview1.itenmindex));
end;
1:begin
end;
2:begin
end;
Kolay Gelsin
UWESIS CORPORATION
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sağolun.