Yardım Talebi

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
goragorn
Üye

Yardım Talebi

Mesaj gönderen goragorn »

Çalıştığım şirketin İK bölümünde web tabanlı bir form var.Bu siteyi yapan kişilere ulaşmıyoruz. Şimdi ben az biraz anlıyorum diye iş bana kaldı. Sorun şu, burada başvuru formları var ve bu forma yeni bir soru eklenecek. Eklemeyi yapıyorum ama o formu gönderirken Invalid Column Name hatası aldım.
Yapılan web sitesinin tüm dosyaları bende. İlk doldurulacak formdaki tabloya soruyu ekliyorum. Herşey düzgün ama bu form doldurulup gönderileince yetkili bölümün ekranındaki tabloya düşmesi lazım. Oradaki tabloyuda görüntüde düzeltyorum. Doldurulan forma ait dosyayı Dreamweaver'da açtığımda [req_title] ve values bilgileri mevcut. Bunlar yanyana yazılmış. Şöyle;
_sql = "insert into requests_trafik " +
"([req_ip],[req_title],...........
values " +
"(@ip, @adsoyad,.............

Forma yeni girilen soruyla ilgili buraya bir ekleme yapmayı denedim. Mesela, soru kimlik no ile ilgili ve bunun için, bir req_ ve bir de value yazmam gerekli mi buaraya. Çünkü eklememe rağmen, formu göndermeye çalışınca req_ ....... bulunamadı ekleyin gibi bir uyarı veriyor.

Bu karışık galiba ama ben bu forma en kolay nasıl yeni soruyu ekler ve yönetici ekranına düşmesini sağlarım?
orhancc
Üye
İletişim:

Re: Yardım Talebi

Mesaj gönderen orhancc »

hangi dilde yazılmış söylememişsin ama mantık şöyle önce tablonda alanı ekle eğer varsa insert into kısmına onu yaz ve @alandegeri parametresini ekle values kısmına ve bu değerlerin gönderildiği bir yer vardır onu kodundan bulup bu @alandegerine atayacaksın. kodun tamamını gönderebilirsen daha net cevap verebilirim.