Setup Oluşturma
Setup Oluşturma
Arkadaşlar firebird 2.1 veri tabanında ibexpert ara yüzünü kullanarak program oluşturdum ama setup oluşturuyorum programı ilk gösterdiğim yolda arıyor.Kurduğum yerden çalış mıyor.Lütfen acil yardım
En son by_kal tarafından 16 Eki 2010 08:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: Setup Oluşturma Acil
1. yeni üyesiniz, forum kurallarını okuyun (acil vs. yazmak yasaktı sanırım)
2. ne demek istediğinizden hiçbirşey anlayamadım tam olarak sorunu, kullandığınız yöntemi yazabilirseniz daha iyi yardım alabilirsiniz
baktığımda ne neyi arıyor, nerde bulamıyor veritabanını mı arıyor anlayamadım aldığınız hatayı vs. yazarmısınız?
Kolay Gelsin.
2. ne demek istediğinizden hiçbirşey anlayamadım tam olarak sorunu, kullandığınız yöntemi yazabilirseniz daha iyi yardım alabilirsiniz
baktığımda ne neyi arıyor, nerde bulamıyor veritabanını mı arıyor anlayamadım aldığınız hatayı vs. yazarmısınız?
Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
Re: Setup Oluşturma
Evet yeni üyeyim. Ben firebird de ibeexperti kullandım. Setup olusturuyorum olusturdugum setupı kurup çalıstırdıgımda yol bulunamadı dıyor.Yanı ben programı yazarken yol olarak nereyı gosterdıysem onu ıstıyor benden. Ama ben ıstıyorumkı kullanıcı programı nereye kurarsa verı tabanı yolunuda ordan okusun.Acil yardıma ihtiyacım var ondan oyle yazdım.Yardımlarınızı beklıyorum.
neyin yolunu bulamıyor veritabanının mı programın exesinin mi biraz daha detaylı yaz.
verı tabanının yolunu bulamıyor. ben paradoxta yazarken yolu gosterıp table name den tabloyu sectıkten sonra ylolunu sıldıkten sonra setup olusturuyordum calısıyordu.programı nereye kursam verı tabanına otomatık olarak o yolu alıyordu.ama bunda olmuyor.Hata aşağıdaki mevcuttur.acil yardım.

program açılırken veritabanın nerdeyse oraya yolu tanımla sorunun düzelir. paradox yerine firebird veya mssql kullanmanı tavsiye ederim
ShowMessage(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'VERITABANI.FDB');
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

hocam olmuyor.firebird verı tabanını kullanarak yaptıgım programı setup halıne donusturemıyorum.