CxGrid içerisinde bir sahaya veri girerken programda o fieldın hangisi olduğunu nasıl anlarım. Şöyle açayım konuyu. Diyelimki cxGriddeki sahalar şunlar :
il - ilçe - köy ben köy sahası içerisine tıkladığımda program köy sahası içerisine tıkladığımı anlasın ve buna göre işlem yapsın istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
cxGrid içinde hangi field üzerindeyim?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: cxGrid içinde hangi field üzerindeyim?
selam..
cxGrid1DBTableView1'in oncellclick olayında hangi columna focused olduğunu yazarak bulabilirsin.Veya tablondaki köy fildenın onchange olayına
şeklinde alabilirsin.tam olarak ne yapmaya çalıştığını yazarsan,yani program anlayıpta ne yapcak onu yazarsan daha detaylı cevap yazabiliriz..
cxGrid1DBTableView1'in oncellclick olayında hangi columna focused olduğunu yazarak bulabilirsin.Veya tablondaki köy fildenın onchange olayına
Kod: Tümünü seç
if cxGrid1DBTableView1KOY.focused=true then
Re: cxGrid içinde hangi field üzerindeyim?
Sanırım bu işimi görür. Deneyeceğim. Yapmak istediğim tam olarak şu.
Excelde belirli bir sütunu kopyalayıp firebird veritabanıma yapıştıracağım.
cxGrid kullanıyorum.
Diyelimki excelde köy sütunundaki 100 satırı kopyalıyorum. bunları bir memoya alıyorum. Memodan tek tek okutup cxgridde köy sütunundaysam o sütuna yapıştırıyorum.
Yazdığınız benim işimi görür sanırım mantıken benim yapmak istediğim buydu teşekkürler.
Excelde belirli bir sütunu kopyalayıp firebird veritabanıma yapıştıracağım.
cxGrid kullanıyorum.
Diyelimki excelde köy sütunundaki 100 satırı kopyalıyorum. bunları bir memoya alıyorum. Memodan tek tek okutup cxgridde köy sütunundaysam o sütuna yapıştırıyorum.
Yazdığınız benim işimi görür sanırım mantıken benim yapmak istediğim buydu teşekkürler.