DBGrid Multiline Title

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
babyboy
Üye

DBGrid Multiline Title

Mesaj gönderen babyboy »

Selam arkadaşlkar, Elimde CRDBGRİD var, Multiline Title nasıl oluşturulur? ne kadar aradıysam paralı componentler çıkdı karşıma.QuantumGrid gibi. CRDBGrid-le multiline Title oluşturmak mümkünmü acaba???

Teşekküler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: DBGrid Multiline Title

Mesaj gönderen mrmarman »

Bende bu Component yok standart DBGrid kullanıyorum ama Google taraması yapınca şu sonucu gördüm.

Kod: Tümünü seç

TCRColumnTitle(CRDBGrid.Columns[5].Title).Caption := 'satir01|satir02';
başarılar.
Resim
Resim ....Resim
babyboy
Üye

Mesaj gönderen babyboy »

Hocam Allah razı olsun sizden. Kodlarınız çok yardımcı oldu. Kodlarınızdan bir şey daha çıkardım. DBGRİD-di tasarlarken kodsuz da olutormuş bu iş. sadece Title-ye Caption verirken "Satır01ISatır02" yazılırsa bu iş hall oluyormuş. Amma bi küçük sorunum daha var, "Satır01"-lerim, yani Group başlığım sola dayalı oluyor caCenter yapamıyorum.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Google'da sizin için aramıştım. Bende bu bileşen olmadığından yorum yapamıyorum. Başlıklar için Center özelliği vardır olmasına da, eğer bu bileşende çift satır olduğunda ortalama yapılamıyorsa bir önerim olabilir.

Başlık dediğimiz şeyler çok değişkenlik göstermediğini hesaba katarsak, başına sonuna boşluk veya alt çizgi karakteri ekleyerek ortalanmış gibi bir izlenim yaratabilirsiniz.

Başarılar.
Resim
Resim ....Resim
babyboy
Üye

Mesaj gönderen babyboy »

CRDBGRID nerdeyse DBGridle ayni, bir az gelishmish formasi. Center ozlleigini veriyorum ama o son satiri Cener ediyor ('text01|text02|text03'-de text03-u Cender ediyor maalesef)
İlginiz için çok teşekkür ederim.