Fast Report cross-tab

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
babyboy
Üye

Fast Report cross-tab

Mesaj gönderen babyboy »

Merhaba değerli arkadaşlar. Bu işi çözemedim nedense.
1. İstediğim şey aslında FastReporta gönderdiğim tablonun her bir hücresinin borderi-nin de gözükmesi.Yani Excel-deki gibi.
Okuduğum dökümanlarda ise her şey çok karışık yani bu kadar zor olamaz bu iş bence.

2.İkinci İstediğim ise bir az zor bir şey qaliba, ama muhtemelen bir çok hocalarımız bu işi çözmüşlerdir. Fast reportda Tablomu DBGrid-de tasarladığım Multi-line Title gibi print etmek.Yazdığım pek anlaşılmadı, lütfen aşağıdakı resme bakın. Grid nasıl gözüküyorsa öyle de fastreport-da gözükmesini istiyorum.(Kırmızı renkle gösteriğim yerler)
Resim
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Fast Report cross-tab

Mesaj gönderen Battosai »

CxGrid ve DBADVGrid gibi grid bileşenleri fastrepot'a gerek kalmadan kendilerini göründükleri gibi print edebiliyorlar aklınızda bulunsun...FastReport da ise istediğiniz başlık tasarımını kendiniz yapacaksınız...frxmemolardan oluşturacağınız başlık da frxmemo ların border özelliklerini ayarlayarak tablo gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Heralde fazla kurcalamamışsınız fast reportu...
babyboy
Üye

Mesaj gönderen babyboy »

cevabın için teşekkürler.
1.
CxGrid ve DBADVGrid gibi grid bileşenleri fastrepot'a gerek kalmadan kendilerini göründükleri gibi print edebiliyorlar aklınızda bulunsun...
Tamam da nasıl???
2.
frxmemolardan oluşturacağınız başlık da frxmemo ların border özelliklerini ayarlayarak tablo gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Heralde fazla kurcalamamışsınız fast reportu...

Border özelliğini bulamıyorum zaten. Bi zahmet bir az daha detaylı anlatsan.
babyboy
Üye

Mesaj gönderen babyboy »

2-ci sorumu halletdim. Belki bilmeyib, arayan arkadaşlar olur onlar için detaylı yazıyım.
Memoların Propertisinde Frame sonra Typ sonrasında ise Left,Right,Top, Bottom özelliğini True yapmak lazım.