s.a kolay gelsin.
Bi program ile uğraşıyorum. Özetle anlatayım. Hastaya ait Tanıların girişi yapılıyor. ve bu tanılara ait yüzlerce parametre var.
Bunu şimdilik ben elle yapıyorum. Forma dbcheckbox yerleştirerek. Ancak bunu ben değilde kullanıcı kaç tane parametresi var ise okadar parametre eklesin ve forma otomatik olarak dbcheckboxlar gelsin istiyorum. Ve bunları formda da düzenleyebilsin. (yerlerini) Bununla ilgili nasıl bir çalışma yapabilirim , databasede nasıl işlem yaptırabilirim ? Teşekkürler kolay gelsin.
Kullanıcıya bağlı nesneler oluşturmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Kullanıcıya bağlı nesneler oluşturmak
Dikey Grid Kullanıp o tarz bilgileri başlık olarak atabilirsin ve istediğin gibi de değişiklik yapabilirsin. Aynı Şekilde Yatay Grid de kullanabilirsin.
Anlayamadım demek istediğinizi ?
Örnek vereyim.
Kullanıcı form da bi Tanı kaydetti. Tanı Adı H1N1
Daha Sonra bu tanıya ait parametreleri girecek. 20 tane de parametere girildi.
Yeni Hasta kaydı yapıldığında hastaya tanı eklendiğinde kullanıcının eklemiş olduğu tanılar görünecek tanı seçtiğinde de tanıya ait girilmiş parametler gelmesi gerek (DBCHECKBOX olarak gelecek ve seçildiğinde de database'e kaydedilecek.)
Bunu nasıl yapabilirim , Fikrinize ihtiyacım var..
Örnek vereyim.
Kullanıcı form da bi Tanı kaydetti. Tanı Adı H1N1
Daha Sonra bu tanıya ait parametreleri girecek. 20 tane de parametere girildi.
Yeni Hasta kaydı yapıldığında hastaya tanı eklendiğinde kullanıcının eklemiş olduğu tanılar görünecek tanı seçtiğinde de tanıya ait girilmiş parametler gelmesi gerek (DBCHECKBOX olarak gelecek ve seçildiğinde de database'e kaydedilecek.)
Bunu nasıl yapabilirim , Fikrinize ihtiyacım var..
Master detail sistemle çözebilirsin.
Bu parametreler sadece checkbox mı oluyor, yoksa yazı, rakam vs gerekiyor mu?
Ben anladıgım kadarıyla veritabanı yapısını çıkartayım.
Hasta_tablo:
hasta_Id: integer (autoinc), ad_soyad: varchar(80), .... diger gerekli alanlar
Tani_tablo:
tani_id: integer (autoinc), hasta_id: integer(hasta_tabloya baglantı), gelis_tarihi: date, ... diger gerekli alanlar
Tani_parametre_tablo:
par_id: integer(autoinc), tani_id: integer (tani_tabloya bagli), param1: boolean / smallint , ... diger gerekli alanlar
Tanı girilen sayfada lookup ile hasta seçersin, tani parametrelerini de grid üzerinden girebilirsin. Kullanacagın veritabanı sistemine göre autoinc ve foreignkeyleri ayarlarsın. Parametre tablosunda açıklama vs gibi daha ayrıntılı alanlarda eklemen gerekebilir.
Bu şekilde bir hastanın birden fazla tanı tablosu olabilir. Her tani tablosunda sayısız parametre girilebilir.
Bu parametreler sadece checkbox mı oluyor, yoksa yazı, rakam vs gerekiyor mu?
Ben anladıgım kadarıyla veritabanı yapısını çıkartayım.
Hasta_tablo:
hasta_Id: integer (autoinc), ad_soyad: varchar(80), .... diger gerekli alanlar
Tani_tablo:
tani_id: integer (autoinc), hasta_id: integer(hasta_tabloya baglantı), gelis_tarihi: date, ... diger gerekli alanlar
Tani_parametre_tablo:
par_id: integer(autoinc), tani_id: integer (tani_tabloya bagli), param1: boolean / smallint , ... diger gerekli alanlar
Tanı girilen sayfada lookup ile hasta seçersin, tani parametrelerini de grid üzerinden girebilirsin. Kullanacagın veritabanı sistemine göre autoinc ve foreignkeyleri ayarlarsın. Parametre tablosunda açıklama vs gibi daha ayrıntılı alanlarda eklemen gerekebilir.
Bu şekilde bir hastanın birden fazla tanı tablosu olabilir. Her tani tablosunda sayısız parametre girilebilir.
Şöyle yapılıbilir. Tanıları veritabanına tanılar tablosunda tuttuğunuzu varsayıyorum...
hasta kayıt ekranına bir adet checklistbox eklenir.
işlem esnasında tanılar tablosundan doldurulur.
tanılar checklistbox dan seçilir.
eğer hasta tanı bilgilerini başka bir tabloda tutuyorsanız hasta id ve tanı id ye göre ufak bir döngü ile SQL script hazırlayıp kayıt edebilirsiniz.
veya hasta tablosunda bir dizi şeklinde tanı ID lerini kayıt edebilirsiniz.
Şimdi diyeceksinizi ben dbcheckbox kullanacaktım ama ben böyle bir durumda bu şekilde yapmayı tercih ederdim.Hangisi kolayınıza geliyorsa bir yöntem seçersiniz.
hasta kayıt ekranına bir adet checklistbox eklenir.
işlem esnasında tanılar tablosundan doldurulur.
tanılar checklistbox dan seçilir.
eğer hasta tanı bilgilerini başka bir tabloda tutuyorsanız hasta id ve tanı id ye göre ufak bir döngü ile SQL script hazırlayıp kayıt edebilirsiniz.
veya hasta tablosunda bir dizi şeklinde tanı ID lerini kayıt edebilirsiniz.
Şimdi diyeceksinizi ben dbcheckbox kullanacaktım ama ben böyle bir durumda bu şekilde yapmayı tercih ederdim.Hangisi kolayınıza geliyorsa bir yöntem seçersiniz.
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Şimdi kafamda bişeler canlandı. Checklistbox çok mantıklı geldi. Yapmaya başlıyayım sorunlarımı tekrar paylaşırım. Çok teşekküler. kolay gelsin.