Access Rapor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Access Rapor
delphi7 den access de yapılan raporu nasıl açabilirim.
veritabanım access access raporu oluşturdum bunu delphi de bir butona bastığımda açmak istiyorum nasıl yapabilirim.
veritabanım access access raporu oluşturdum bunu delphi de bir butona bastığımda açmak istiyorum nasıl yapabilirim.
Re: Access Rapor
"Access raporu oluşturdum" kısmını biraz daha açarmısınız hangi araç ile oluşturdunuz yoksa access bir vt olduğu için kayıtlardan mı bahsediyorsunuz şahsım adına ben anlamayadım.
UWESIS CORPORATION
access te yapılan bir projenin raporlama bölümü varya o raporlamayı diyorum.
Qreport ile yaptığınızı varsayıyorum (yazmamışsınız çünkü) qrep1.preview i buton onclick ine yazarsanız gösterir...
UWESIS CORPORATION
Arkadaş access te yaptım diyorum sen hiç office acsess kullanmadınmı access de yaptım microsoft office 2003 yada microsoft access 2007 varya orada yaptım raporlama var acccessdeki verilerini access in raporlama bölümünde raporlattırabiliyorsun işte orada yaptım hatta resmini size mail atabilirim resmini göndermeyi denedim ama 100 *100 falan diyordu uğraşmadım küçük olacak diye ama mail atabilirim isterseniz size. yardımcı olduğunuz içinde şimdiden teşekkür ederim.
bana bak arkadaşım ben müneccin değilim acces den rapor yaptım demiş çıkmışsın ne anlayım ben bu dediğinden adam gibi yazmıyosun sonra çok iyi bilyomuş gibi laf konuşuyorsun...
UWESIS CORPORATION
evet müneccin olmayabilirsin ama müneccim olabilirsin çok iyi bilmiyorum çok iyi bilsem zaten soru sormam dimi. bide üslubuna dikkat et adam gibi falan derken ne demek istiyorsun adam gibi yazdık işte sen anlamıyorsan ben ne yapayım.
canım kardeşim bana bu yaştan sonra uslüp öğretmeye kalkmazsan iyi olur gece gece lütfen.Üstelik ben birçok şeyi anlıyorum anlamasına ama boşver lütfen, rica ediyorum bu mesajın peşine mesaj yazma bu konuyla alakalı başka birileri yardım etsin sana ben bu kadar saygısızlığı kaldıramam.
sana kolay gelsin.
sana kolay gelsin.
UWESIS CORPORATION
hocam inan bana sana saygısızlık etmedim sadece yazdığınız cevaba biraz kızdım adam gibi falan deyince sıkıntı oldu yaşınıza saygım sonsuz.
Peki kardeşim lütfen sende kusura bakma stresin sonu malesef.
şu şekilde birşey buldum uses satırına variants ve comobj i eklemeniz gerekmekte ve buton altına da bunu yazın:
yalnız çok sağlıklı bir sistem olmuyor ben şiddetle quick report u öneririm oldukca rahat tasarımları size ait güzel bir olay, delphi 7 de şu şekilde kurun:
-Component menüsünden Install Packages i seçin
-Add butonuna tıklatın ve Delphi7\Bin klasöründeki dclqrt70.bpl i seçin
daha sonra araçlara eklenecektir nasıl rapor oluşturacağınıza dair ise:
vaktim olmadığı için bir e-kitap buldum içerisinde rapor oluşturmak için dökümanlar mevcut qreport veya qrep diye aratırsanız bulabilirsiniz:
http://rapidshare.com/files/16789137/delphi.zip.html
Kolay Gelsin
şu şekilde birşey buldum uses satırına variants ve comobj i eklemeniz gerekmekte ve buton altına da bunu yazın:
Kod: Tümünü seç
Access: Variant;
begin
try
Access := GetActiveOleObject('Access.Application');
except
Access := CreateOleObject('Access.Application');
end;
Access.Visible := True;
Access.OpenCurrentDatabase('C:\0.mdb', True); //veritabanı dosyan
Access.DoCmd.OpenReport('Tablo1', 2, EmptyParam, EmptyParam); //veritabanı dosyandaki rapor ismin
-Component menüsünden Install Packages i seçin
-Add butonuna tıklatın ve Delphi7\Bin klasöründeki dclqrt70.bpl i seçin
daha sonra araçlara eklenecektir nasıl rapor oluşturacağınıza dair ise:
vaktim olmadığı için bir e-kitap buldum içerisinde rapor oluşturmak için dökümanlar mevcut qreport veya qrep diye aratırsanız bulabilirsiniz:
http://rapidshare.com/files/16789137/delphi.zip.html
Kolay Gelsin
UWESIS CORPORATION
hocam tekrar ilgilendiğin için çok teşekkür ederim şuan kodları deniyorum eğer bir sıkıntı olursa tekrar yazarım sizi kırmak istemedim quickreport u kullanamadım sebebi
1 adres bilgisi için dbmemo su yok a4 e uzadıkça uzuyor adres tek satırlık
2 resimleri veri tabanın da access veritabanında adreslerini tutuyorum bu sebebten qrimage ye resim loadfromfile ile geliyor ama alt alta iki tane raporluyorum ikinciye gelmiyor
mail adresiniz varsa eğer nasıl bir rapor istediğimi size göndereyim.. teşekkürler SAYGILARIMLA
1 adres bilgisi için dbmemo su yok a4 e uzadıkça uzuyor adres tek satırlık
2 resimleri veri tabanın da access veritabanında adreslerini tutuyorum bu sebebten qrimage ye resim loadfromfile ile geliyor ama alt alta iki tane raporluyorum ikinciye gelmiyor
mail adresiniz varsa eğer nasıl bir rapor istediğimi size göndereyim.. teşekkürler SAYGILARIMLA
Quick Report Kadar kötü bir raporlama görmedim Fast Reportu kullanın asıl rahatlığı o zaman görünCiTiZEN yazdı: yalnız çok sağlıklı bir sistem olmuyor ben şiddetle quick report u öneririm oldukca rahat tasarımları size ait güzel bir olay, delphi 7 de şu şekilde kurun:

Kod: Tümünü seç
Access := GetActiveOleObject('Access.Application');
bu kod satırında hata veriyor uses a comobj ve variant yazdım.
Kod düzgün çalışıyor Delphi içinden çalışırken hata verecektir çünkü delphi hatayı yakalaması gerekiyor exeyi dışarıdan çalıştır.