Selamlar arkadaşlar, 2 gündür firebird veritabanında tarih arası sorgu ile uğraşıyorum ama bir türlü olmadı ya sadece başlangıç tarihi ile ilgili kayıtları gösteriyor yada örneğin 01.10.2010 ile 01.11.2010 arasında ki kayıtları sorgulatıyorum 01.10.2010 ile 01.11.2010 u gösteriyor aradaki 02.10.2010, 05.10.2010 vs gibi kayıtlar ortada yok malesef.Kullandığım yapı IBdataset (işimi görecekse ibquery de kullanabilirim onda da bir çok örnek denedim çok farklı çıkmadı) denediğim sorgular: between, >=: <=: vs gibi forumda da örneklerini bulduğum sorgular.sorgulatmam gereken bir tek alan var işlem_zamani isimli varchar tipine sahip, programdan da sorgulatırken datetimepicker dan aldığım tarihi string e çevirip yapmam gerekiyor.
Kolay Gelsin.
Tarih Arası Problemi
Tarih Arası Problemi
UWESIS CORPORATION
Re: Tarih Arası Problemi
Alanin varchar oldugundan tarih gibi degerlendirilmiyor.
Aşagıdaki kodu dene, eger firebird islem_zamanini tarihe cevirebilirse çalışır, aksi durumda tablonu yeniden düzenlemen gerekebilir.
select * from tablo where cast(islem_zamani as date) between '01.10.2010' and '01.11.2010'
Aşagıdaki kodu dene, eger firebird islem_zamanini tarihe cevirebilirse çalışır, aksi durumda tablonu yeniden düzenlemen gerekebilir.
select * from tablo where cast(islem_zamani as date) between '01.10.2010' and '01.11.2010'
@Emin_AS hocam çok çok teşekkür ediyorum, cahillik başa bela
tablo yapısını değiştirmek ölüm olurdu benim için 40 form da bi dolu datetostr, strtodate fonksiyonu var çok zor olacaktı sayenizde çözdüm, birde sayın AS bende birkaç SQL cümleciği ve açıklamaları var fakat oldukca basit şeyler gerisini uğraşa uğraşa çözdük ama yine de yeterli olmadı bana geniş bir SQL dökümanı bulabileceğim kaynak gösterebilir misiniz?
Kolay Gelsin.

Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
firebird ile uğraşacaksan öncelikle firebird ve interbasin kendi kitapları var onları bir incele ama bilmiyorsan önce ingilizce öğren.
http://www.free-ebooks-download.org/fre ... wnload.php
http://www.free-ebooks-download.org/fre ... wnload.php
@orhancc sen burda insanların açıklarını arayacağına hadi kendine bir proje felan geliştir bu engin bilginle aşarsın emin ol.Bilgin olsun diye söylüyorum liseyi anadolu okuduğum için ingilizcem var, üniversitede de elektronik öğrenimimi terk ettiğim için de ingilizcem var, windows 3.1 de 1997-1998 arasında bigisayar mühendisi bir arkadaşla beraber sisteme yöneldiğimizden dolayıda ingilizcem var.Sen firebird'de ne kadar iyisin bilmiyorum ama ben işletim sistemlerinin ms-dos vs. de programlar gibi çalıştığı zamanlarıda bilirim.
Bir ikincisi bu işin erbabını sen olarak görsem öncelikle sana sorardım değil mi?????? Benim senin gönderdiğin kitaplardaki bilgilerden daha fazlasına ihtiyacım var belki? bu yüzden Sayın Emin_AS 'a sordum..Lütfen bir daha özellikle benim konularıma bilinçsiz mesajlar yazma.Ha çok sorun değil emin ol kayıtlar ne zaman açılsa her yıl senin gibiler gelir geçer bu forumdan bu yüzden keyfimide bozmuyorum.çevremde de çok var.
Bir ikincisi bu işin erbabını sen olarak görsem öncelikle sana sorardım değil mi?????? Benim senin gönderdiğin kitaplardaki bilgilerden daha fazlasına ihtiyacım var belki? bu yüzden Sayın Emin_AS 'a sordum..Lütfen bir daha özellikle benim konularıma bilinçsiz mesajlar yazma.Ha çok sorun değil emin ol kayıtlar ne zaman açılsa her yıl senin gibiler gelir geçer bu forumdan bu yüzden keyfimide bozmuyorum.çevremde de çok var.
UWESIS CORPORATION