İki farklı TADOSP yi tek Grid üzerinde birleştirmek

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
beta1905
Üye

İki farklı TADOSP yi tek Grid üzerinde birleştirmek

Mesaj gönderen beta1905 »

Merhaba,
Formumdaki TcxGridi iki farklı adosp den dönen kayıtlarla doldurmak isityorum.
İlk sp için
while not sp_adi.eof
şeklinde colonlarını dolduruyorum.Fakat ikinci spden dönen kayıtları aynı gride eklemeye devam etmeye çalışınca
'Index out of range' hatası alıyorum.Grid de böyle bir şey yapmama imkan varmı?Yoksa başka alternatif ne olabilir?
Bu konuda yardımcı olabilir misniz?
Kullanıcı avatarı
orhandal
Üye

Re: İki farklı TADOSP yi tek Grid üzerinde birleştirmek

Mesaj gönderen orhandal »

while not sp_adi.eof
ikinci spde for döngüsünü kullanarak yapabilirsin

for i := adosp1.recordcount-1 to adosp1.recordcount + adosp2.recordcount - 2
beta1905
Üye

Dediğiniz şekilde yaptım.İkincisini for döngüsüyle doldurdum.Fakat aynı hatayı yine veriyor.Sanırım sorunun ikinci sp yi doldurmakla alakası yok.Bazen ilkini doldururken de veriryor.Tahminen daha grid oluşturulurken kendi kendine recordcount değeri alıyor.

Gride böyle satır satır eklemek yerine iki sp yi bir temp query yada buna benzer bir yöntemle birleştirip tek seferde gridin datasourse set etmek mümkün mü?
Delphi de çok ii değilim:( Programasal olarak böyle bir şey yapmanın bir yolu var mı?
Teşekkürler
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

verileri alt alta mı eklemeye çalışıyorsunuz yana yana mı ? gelen bilgileri memory table içine alıp oradan gridde gösterebilrisiniz. veya bilgileri union ile birleştirebilirsiniz .
beta1905
Üye

Verileri alt alta eklmeye çalışıyordum.SQL den 'UNION' la yaptım istediğim şeyi. Memory table hiç kullanmadım ama program tarafında bu tür işlemler için kullanmak gerekiyor sanırım.
Yardımınız için teşekkürler.