Değişiklikler Veri Tabanıma Yansımıyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
eagle_89
Üye

Değişiklikler Veri Tabanıma Yansımıyor

Mesaj gönderen eagle_89 »

delphi 7 ve firebird 2.5 te hazırladığım bir stok takip projem war.Formumdaki butonları İBDatesetin action listini bağlayıp kayıt ekleme düzenleme silme gibi işlemlerini sorunsuz yapıyorum.Lakin ben projeyi run ettiğim halinden kapatıp tekrar açınca değişiklikleirn hiç birinin yansımadığını görüyorum sizce sorun nedir ?
çetinkaya

Re: Değişiklikler Veri Tabanıma Yansımıyor

Mesaj gönderen çetinkaya »

s.a hocam bahsettiğin olay benimde başıma geldi benim ki şöyleydi bende firebird vt ile program hazırladım.Şimdi program bilgi girişi yapıp kaydet ( IBTable1.post) dediğim zaman ilk başta kayıt etmiş görünüyordu fakat programı kapatıp açınca bunu vt ye yasıtmıyordu vede silmiyorud. ben şöyle bişy yaptım IBTable componentinini
After post after delete gibi olaylarına şu kodu yaz : IBTransaction1.CommitRetaining; eğer diğer formlarda aynı problem var ise ib rtane form IBTransaction koy ve form3.IBTransaction1.CommitRetaining; yaz sorun kalmaz....
eagle_89
Üye

Mesaj gönderen eagle_89 »

HOCAM BU KODU DENEDİM FAKAT YİNE SORUN DEWAM EDİYORDU.BENİM iBDATASET İM DATAMODUL DE ORDA İBDATASETİN AFTER POST DELETE İNSERT VS TÜM OLAYLARINA YAZDIM FAKAT HALA AYNI SORUN DEWAM EDİYOR...
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

1. forum kurallarına uyalım lütfen (büyük harf.)
2. datasetinize sağ tıklayıp dataset editorü seçin sırası ile
a-get table fields
b-dataset defaults
c-select primary keys
d-generate sql diyip OK a tıklayın birde bu işlemden sonra deneyin
UWESIS CORPORATION
çetinkaya

Mesaj gönderen çetinkaya »

valla ben bu şekilde yaptım sorun düzeldi..